Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (13 Nisan 2017)

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkıştığı darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ temizliği tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 13 Nisan 2017 Perşembe günü raporu.

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        ADANA'DA 14 KİŞİ TUTUKLANDI

        Adana merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 24 şüpheliden 14'ü tutuklandı, 10'u ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, FETÖ/PDY'nin eğitim yapılanmasına yönelik Adana, Kahramanmaraş, Mersin, Şanlıurfa, Gaziantep, İzmir, Kilis ve Osmaniye'de düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 25 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen 25 zanlıdan 24'ü adliyeye sevk edildi, biri ise savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

        Savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen 24 zanlıdan 14'ü tutuklandı, 10'u ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 4 Nisan'da FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen şüphelilere yönelik 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 25 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        ÇANKIRI'DA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çankırı'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 8'i tutuklandı.

        Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Çankırı ve Ankara'da örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince düzenlenen operasyonda 12 şüphelinin tamamı gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan A.İ, B.Ö, E.M, İ.C, M.E.S, Ş.K, T.T, A.K. tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ÇANAKKALE MERKEZLİ FETÖ/PDY OPERASYONU

        Çanakkale merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Tekirdağ'da belirlenen 7 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Evlerde yapılan aramalarda 3 adet 1 dolar, 8 cep telefonu ve sim kart, 3 diz üstü bilgisayar, 1 tablet bilgisayar ile hafıza kartı, flaş bellek, hard disk ve örgütün elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitap ele geçirildi.

        Operasyonda, 6 kişi gözaltına alınırken, adreste bulunamayan 1 şüphelinin ise yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

        KIRŞEHİR'DE KOMİSERLERE FETÖ'DEN HAPİS

        Kırşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada 3 eski komiser ve bir memura 7 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi.

        Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu yargılanan eski komiserler Hasan K., Hakan D. ve Caner K. ile eski memur Ali K. katıldı. "FETÖ üyeliği", "sosyal medyada örgüt propagandası yapmak" ve "örgüte finansal destek sağlamak" iddiasıyla yargılanan sanıklar, suçlamaları reddederek beraatlerini talep etti. Cumhuriyet savcısının mütalaasını sunmasının ardından mahkeme heyeti, sanıkları 7 yıl 6'şar ay hapse çarptırdı.

        Meslekten ihraç edilen şüpheliler, geçen yıl düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınmıştı. Komiser olan Ali K., Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde memur olarak göreve başlamıştı. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        ANKARA'DAKİ FETÖ SORUŞTURMASI

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, "ByLock" kullandıkları belirlenen, aralarında eski Sincan Sanayicileri ve İşadamları Derneği (SİSİAD) Genel Sekreterinin de bulunduğu 6 şüpheli tutuklandı.

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan, aralarında eski SİSİAD Genel Sekreteri M.İ.A'nın da bulunduğu 6 kişinin savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüpheliler, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

        Hakimlik sorgularının ardından, eski SİSİAD Genel Sekreteri M.İ.A, eski Diyanet İşleri Başkanlığı personeli M.D, eski komiser yardımcısı M.Ö, eski öğretmenler Ö.A ve T.B. ile örgüt evlerinde görevli E.A, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanmak suçlarından tutuklandı.

        Zanlıların, cep telefonlarında FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock bulunduğu kaydedildi. (AA)

        KONYA'DA MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN 11 ASKERDEN 4'Ü TUTUKLANDI

        Konya merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları öne sürülen, çoğunluğu meslekten ihraç edilen 11 askerden 4'ü tutuklandı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında, örgütle bağlantısı olduğu iddiasıyla aranan 5 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltındakilerin sayısı 11'e yükseldi.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü tutuklandı, 7'si adli kontrol şartıyla salıverildi. Serbest bırakılanların 5'inin etkin pişmanlıktan faydalandığı, 2'sinin ise üzerlerine kayıtlı telefon hatlarını eş ve kardeşlerinin kullandığı öğrenildi.

        Konya merkezli Ankara, Sivas, İstanbul ve Kayseri'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, ByLock kullandıkları öne sürülen, çoğunluğu meslekten ihraç edilen 14 askerden 6'sı 30 Mart'ta gözaltına alınmıştı. (AA)

        ADANA MERKEZLİ 8 İLDE OPERASYON: 24 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Adana merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 24'ü adliyeye sevk edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, FETÖ/PDY'nin eğitim yapılanmasına yönelik Adana, Kahramanmaraş, Mersin, Şanlıurfa, Gaziantep, İzmir, Kilis ve Osmaniye'de düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 25 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen 25 zanlıdan 24'ü adliyeye sevk edildi, biri ise savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 4 Nisan'da FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen şüphelilere yönelik 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 25 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANINI İŞGAL GİRİŞİMİ DAVASI

        Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanını ele geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle 28’i tutuklu 62 asker hakkında açılan davanın 9. duruşması başladı.

        Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun karşısında yapılan binadaki 2 No’lu salonda İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, 28 tutuklu sanık ve avukatları ile aileleri katıldı.

        Duruşma, tutuksuz yargılanan sanıkların SEGBİS sistemiyle savunmalarının alınmasıyla sürüyor.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 28 rütbeli subay ve astsubay ile 34 erin, "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından, üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

        İddianamede ayrıca, bazı şüphelilerin "silahlı terör örgütüne üye olmak", bazılarının da "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarından, 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. (AA)

        İSTANBUL'DA 149 POLİSİN "BYLOCK" DAVASI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla 114'ü tutuklu 149 polisin yargılanmasına devam ediliyor.

        İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yer alan 1 No'lu büyük salondaki duruşmaya, 95 tutuklu sanık ile 2 tutuksuz sanık katıldı.

        Duruşmada, tutuklu sanıkların savunmaları alınıyor.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla 114'ü tutuklu 149 emniyet görevlisi hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (AA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 6 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Afyonkarahisar’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 6 şüpheli gözaltına alındı.

        Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığınca, örgütle irtibatlı, iltisaklı oldukları ve şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları iddiasıyla 6 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.

        Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü. (AA)

        EDİRNE'DE FETÖ'NÜN ASKERİ YAPILANMASINA OPERASYONDA TUTUKLU SAYISI 37'YE YÜKSELDİ

        Tekirdağ merkezli 15 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün "mahrem" askeri yapılanmasına yönelik operasyonda tutuklananların sayısı 37ye yükseldi.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 5 ay süren çalışmalar sonunda, FETÖnün örgüt üyeleri arasında farklı haberleşme yöntemlerinin deşifre edilmesinin ardından başlatılan operasyonda, gözaltındaki 27 asker daha adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden biri "asker abisi" olmak üzere 23 zanlı, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı, 4ü ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Önceki gün de 14 şüpheli tutuklanmış, etkin pişmanlık hükmünden yararlanan 10 zanlı adli kontrol kararıyla serbest kalmıştı. Subay ve astsubay rütbelilerin de bulunduğu tutuklu sayısı 37ye ulaştı.

        Bugün de Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde işlemi tamamlanan 8 şüpheli Tekirdağ Adliyesine getirildi.

        5 AYLIK ÇALIŞMA SONUCU

        Daha önceki operasyonda "il abisi” oldukları tespit edilen, 4ü tutuklanan 7 şüphelinin ifadeleri sonrası "askeri yapılanmanın çözüldüğü" öğrenildi.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 5 ay süren çalışmalar sonunda, FETÖnün örgüt üyeleri arasında farklı haberleşme yöntemleri deşifre edildi. Operasyonların sürdüğü ve gözaltı sayısının artacağı belirtildi.

        Operasyonun sürmesi nedeniyle örgütün haberleşme yöntemleriyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 15 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 87 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        KAYSERİ'DE 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün iletişim ağı 'Bylock' kullandığı tespit edilen Kayseri Orman Bölge Müdür Yardımcısı U.D. gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan FETÖ/PDY operasyonunda örgütün iletişim ağı 'Bylock' kullandığı tespit edilen Kayseri Orman Bölge Müdür Yardımcısı U.D. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen U.D., adliyeye sevk edildi. (IHA)

        BURSA'DA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bursada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, 2si eski polis memuru 6 zanlı adliyeye gönderildi.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları iddiasıyla 10 Nisanda gözaltına alınan 2si meslekten ihraç edilen polis 6 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        KONYA'DA GÖZALTINA ALINAN 46 ESKİ POLİSTEN 36'SI TUTUKLANDI

        Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 46 eski polisten 36sı tutuklandı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında, örgütle bağlantısı olduğu iddiasıyla aranan 8 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltındakilerin sayısı 46ya yükseldi.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 36sı tutuklandı, 10u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Konyada FETÖ/PDY operasyonunda, ByLock kullandıkları öne sürülen 48 eski polisten 38i, 8 Nisanda gözaltına alınmıştı. (AA)

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ