Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (22 Nisan 2017)

        15 Temmuz FETÖ başarısız darbe girişimininin ardından yurt genelinde FETÖ üyelerine ve destekçilerine yönelik operasyonlar devam ediyor. İşte 22 Nisan 2017 Cuma günü FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan, bylock kullanan ve tutuklanan kişi sayısı ve FETÖ operasyonları...

        Not: Haberler anlık güncellenmektedir...

        İZMİR'DE İHRAÇ EDİLEN 17 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        İzmir merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 2si daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilmiş 17 asker gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Antalya, Manisa ve Mardinde haklarında yakalama kararı bulunan 17 askeri personele yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda ikisi daha önce TSKdan ihraç edilmiş, 15i muvazzaf 17 asker gözaltına alındı. (AA)

        ORDU'DA 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 14 kişi gözaltına alındı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme aracı ByLock kullandıkları ileri sürülen ve haklarında gözaltı kararı verilen ve aralarında öğretmen, eski şirket çalışanları ve postacının yer aldığı A.K, F.A, S.Y, H.Y, Ç.Ş, S.Ş, E.Y, H.Y, Ç.A, Z.G, H.K, C.E, A.G, K.M. için Ordu, İstanbul ve Ankara illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Ordu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda A.K, F.A, S.Y, H.Y, Ç.Ş, S.Ş. Ordu'da, H.K ise İstanbul'da gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (IHA)

        TOKAT'TA 12 KİŞİ TUTUKLANDI

        Tokat merkezli 8 ilde, Tokat T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinin akaryakıt ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 30 kişiden 12'si tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince cezaevine akaryakıt alımı için yapılan ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla gözaltına alınan 30 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan Z.Y, A.D, M.Ç, M.Ö, B.S, Ö.E, V.P, H.A, M.D, M.Ö, F.O. ve K.D. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer zanlılar ise 7si adli kontrol şartıyla olmak üzere serbest bırakıldı.

        Tokat merkez olmak üzere İstanbul, Ankara, Çankırı, Sakarya, Samsun, Rize ve Edirnede 18 Nisanda belirlenen adreslere polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 30 kişi, Tokat T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinin akaryakıt ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

        Cezaevinin akaryakıt ihalesini alan şirketin para trafiğini Bank Asya üzerinden gerçekleştirdiği, şüphelilerden bazılarının Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları da iddia edilmişti. (AA)

        BİLECİK MERKEZLİ FETÖ OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bilecik merkezli 2 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 zanlıdan 3ü tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, kent merkeziyle Bozüyük ilçesi ve Ankarada eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 3ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 19 Nisanda, kent merkeziyle Bozüyük ilçesi ve Ankarada eş zamanlı operasyon düzenlemiş, operasyonda ikisi daha önce açığa alınan 4 kamu personeli yakalanmıştı. Zanlıların evlerindeki aramada, bazı evrak ve bilgisayarlara el konulmuştu. (AA)

        DENİZLİ'DE FETÖ'NÜN EMNİYET YAPILANMASI DAVASINDA 2 TUTUKLAMA

        Denizli'deki FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanmasına yönelik görülen 44 sanıklı davada tutuksuz yargılanan 2 eski polisin tutuklanmasına, tutuklu 3 kişinin ise tahliyelerine karar verildi.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün Denizli İl Emniyet Müdürlüğü yapılanmasına yönelik açılan, aralarında 3'üncü ve 4'üncü sınıf eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 32'si tutuklu 44 sanıklı dava, Denizli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam etti. 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek' suçundan yargılanan sanıkların davasında dün ara karar çıktı. Duruşmaya tutuklu- tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı. Sanıklar ve avukatları, savunmalarını yaparak tahliye taleplerini iletti. Daha sonra mahkeme heyeti verdiği ara kararda, tutuksuz yargılanan Murat Y. ve Yusuf A.'nın tutuklanmalarına, tutuklu sanıklar Tezcan A., Avni O. ve Zeynep D.'nin adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verdi.

        Mahkeme heyeti, tüm sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılmasına, tutuksuz sanıklar için adli kontrol hükmünün haftada bir kez uygulanmasına karar verdi. Duruşma ertelendi. (DHA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 15 KİŞİ TUTUKLANDI

        Afyonkarahisar'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 36 kişiden 15'i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, 11'i ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Geçtiğimiz hafta yürütülen soruşturma kapsamında örgüte himmet ödemesi adı altında maddi destek sağlayan ve örgütün mesajlaşma programı olan "ByLock" kullandıkları iddia edilen 40 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda 36 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 2'si emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. 34 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilirken, bunlardan 8'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Şahıslardan geriye kalan 25 kişi ise hakim karşısına çıktı. Zanlılardan 15'i tutuklanırken, 11'i ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (IHA)

        FETÖ'NÜN "GAYBUBET EVLERİ"NE OPERASYON: 53 GÖZALTI

        Türkiye genelinde bu sabah yapılan FETÖ operasyonunda 42'si İstanbul'da toplam 53 kişi gözaltına alındı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün tepe yönetimiyle irtibatı sağladığı ve örgüt içindeki ideolojik fikirleri ürettiği öne sürülen üst düzey yönetici konumundaki 76 kişinin yakalanması için birçok ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Polis helikopteri, Özel Harekat ekiplerinin desteğiyle yapılan operasyonda, FETÖ'nün mahrem hizmetleri olarak bilinen özellikle MİT, emniyet ve askeri kamu kurumları yapılanmalarından sorumlu imamlara talimat verdiği iddia edilen şüphelilerden 42'si İstanbul'da olmak üzere toplam 53 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının örgütün aranan kişilerini "gaybubet evleri" olarak adlandırılan güvenli evlerde sakladıkları da ileri sürüldü.

        Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan 23 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. (DHA)

        İSTANBUL'DA 'FETÖ' OPERASYONU

        İstanbul'da polis tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı.

        Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Üsküdar ve Ümraniye başta olmak üzere kent genelinde birçok adrese operasyon düzenledi.

        REKLAM

        Çalışmalara Terörle Mücadele ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler de destek verdi.

        Operasyon kapsamında Üsküdar Küplüce Mahallesi Gayret Sokağı'nda bir apartmanın üçüncü katındaki daireye giren ekipler arama yaptı. Ekiplere destek veren özel harekat polisleri, aramalar sırasında bina dışında önlem aldı.

        Yavuztürk Mahallesi Bayramiçli Mehmet Sokağı'nda bir binaya ve Ümraniye Atatürk Mahallesi Gürbüz Sokağı'nda bir apartmana da baskın yapan ekipler, aramalarının ardından bu adreslerden ayrıldı.

        Operasyonda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

        Şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü. (AA)

        İZMİR'DEKİ FETÖ OPERASYONUNDA 22 TUTUKLAMA

        İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 23 kişiden 22'si hakkında tutuklama kararı verildi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan zanlılar, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorguları tamamlanarak nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden, aralarında meslekten ihraç edilen eski emniyet müdürü, komiser ve polis memurlarının da olduğu 22'si "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Tutuklanan zanlıların, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilmişti.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 19 Nisan'da İzmir'in Seferihisar, Menemen, Dikili ve Torbalı ilçelerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonda 23 zanlıyı gözaltına almıştı.(AA)

        ÇANKIRI'DA FETÖ DAVASINDA ERTELEME KARARI

        Çankırı'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 28'i tutuklu 46 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Çankırı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 28 tutuklu sanık katıldı. Eski AK Parti Çankırı Milletvekili ve eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili İdris Şahin'in de aralarında olduğu 18 tutuksuz sanık da duruşma salonunda hazır bulundu.

        Mahkeme heyeti duruşmada ilk olarak tanıkları dinledi.

        Daha sonra söz verilen sanıklar ve avukatları ise tahliye taleplerini iletti.

        Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu 28 sanıktan B.K, M.D. ve O.A'nın adli kontrol şartıyla tahliyelerine, 25'inin tutukluluk hallerinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.(AA)

        DENİZLİ'DE FETÖ'NÜN EMNİYET YAPILANMASI DAVASI

        Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet ayağına yönelik operasyon kapsamında, 32'si tutuklu 44 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında, 3 kişi tahliye edildi, 2 kişi de tutuklandı.

        Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda 32'si tutuklu, 44 sanığın yargılandığı davada, bazı tanıkların ifadesi alındı.

        Tanıklardan Murat B. 2016 yılının haziran ayına kadar sohbet toplantılarına katıldıklarını belirterek, sohbetlerde terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in kitapları ile Kuran-ı Kerim okuduklarını ifade etti.

        Son zamanlarda işin içine siyasetin girmesinden rahatsızlık duyduklarını anlatan Murat B., "Bu işin artık Allah rızasından çıktığını, siyasete girmememiz, bunu bırakmamız gerektiğini söyledik. Sohbetlerde, Bank Asya'ya destek olunması, Zaman Gazetesi'ne abone olunması isteniyordu. Mesajlaşmak için Tango programını kullandık. Bunun daha sonra Tango görünümlü ByLock olduğunu öğrendim." dedi.

        Sanıkların tahliye talebinde bulundukları bölümde tutuksuz sanık Fatih Süleyman A., "15 Temmuz gecesi ByLock'tan göreve çağrılırsanız sokağa çıkma yasağı var diye gitmeyin mesajı geldi. Biz bunu dinlemeyip, görevimizin başına gittik." ifadesini kullandı.

        Sanık ve avukatların tahliye taleplerini tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdi.

        Birleşimde ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar Murat Yılmaz ve Yusuf Aburun tutuklanmalarına, tutuklu sanıklar Avni Okatan, Tezcan Akıllı ve Zeynep Demirci'nin adli kontrol şartıyla tahliyelerine diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

        Mahkeme ayrıca, tüm sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılmasına, tutuksuz sanıklar için adli kontrol hükmünün haftada bir kez uygulanmasına, sanıkların tanık talepleri için işlem yapılması kararı aldı.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, aralarında meslekten ihraç edilen 3'üncü ve 4'üncü sınıf emniyet müdürleri, emniyet amirleri ve polis memurlarının bulunduğu sanıklar hakkında "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlarından dava açılmıştı.(AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ