Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Keyifli iftarlar için 8 şehirden 8 yemek önerisi

        Ramazan hem yemek yapmak hem de lokantalarda enfes yemekler yemek için en güzel zaman. Ustasından servisine herkesin daha fazla özendiği yanı sıra Türk mutfağının taçlandığı bir ay. Bu hafta sizlere İstanbul ve Anadolu’dan güzel bir iftar seçmesi yaptım.

        Ramazan Bingöl Et Lokantası

        Ramazan Bingöl şerbetleri, kebapları, çorbaları, iftarlıkları, pidesi, kumda pişen kahvesi ve sunduğu onlarca çeşidiyle bolluk ve bereket ayı ramazanın en zengin iftarlarından birini yaşatıyor. Bahçede, ağaçlar içindeki mekânda demirhindi şerbetini mutlaka deneyin.

        Hacı Abdullah / Ankara- İstanbul

        1888’de II. Abdülhamid Han’ın beratını verdiği ilk lokanta ama o zaman ismi “Viktoria”, ustabaşı ise Kastamonu İnebolulu Abdullah Efendi. Lokanta misafirleri gide gele “Abdullah Efendi’nin Lokantası” deyince şimdiki adını alıyor. Babadan oğula geçen değil, ustadan çırağa geçen bir lokanta burası. Bu anlamda da tek lokanta diyebiliriz. 1888’den beri sadece 3 ustabaşı çalışıyor.

        REKLAM

        Seraf Anadolu Mutfağı / İstanbul

        Anadolu mutfağının İstanbul’daki en önemli temsilcisi olan Seraf, gerek sunduğu geleneksel mutfaktan lezzetleri diğer yandan da aslına uygun reçeteleriyle en iyi iftarlık mekânlar arasında. Mardin kebabından Diyarbakır ezme güvecine, kaburga dolmasından süryani içli köftelerine buram buram Anadolu iftarı için burayı kenara yazın.

        Murat Çulcuoğlu / Gaziantep

        Gaziantep’de defalarca iftara gittiğim dükkânda meyan şerbeti, Halep kahkesi ve bolca Antep kebabı var. Yemeğe başladığınız esnada içerde bir ses yükseliyor “Lütfen ekmeği az yiyin fazlasıyla kebabımız var” diye... Bir de efsane olan fıstıktan görünmeyen bir künefesi var.

        Bordo Mavi Balık / Trabzon

        Ramazanda balıklı mönünün Türkiye’deki en doğru adreslerinden biri. Minzi peyniri, tonya tereyağı, çubuk turşusu, mısır ekmeği, lahana sarması, kum patatesi ve daha nice Karadeniz lezzetini burada yiyebilirsiniz. Özellikle et tercih etmeyenler ve hafif bir şeyler yemek isteyenler için doğru adres.

        REKLAM

        Refik Usta / Karacabey

        Onu Türkiye’nin en iyi lokantaları listesinde ilk 3’e hiç tereddüt etmeden koyuyorum. Fırında pişmiş Karadeniz soğanı ve kırmızı yerli biberi, tava yoğurdu, tereyağı, elinizi yakacak cinsten taş fırın lavaşı ve salataları unutulmaz. Ama asıl sac tavası ve tatlıları üst seviyede...

        Pelitpark Pide / Ünye

        Ünye’nin en güzel manzaralarından birine sahip dükkânı burası. Ağaçları, deniz manzarası ve açık havası çok güzel. Yöresel yemeklerin yarı sıra unutulmaz Karadeniz pidelerini tadabileceğiniz mönüsü bulunuyor.

        Çiçek Lokantası / Ankara

        Yiyebileceğiniz her yemeğin en kaliteli malzemeden ve en doğru tariflerle yapıldığı yer burası. Türk mutfağının en alasını bulabileceğiniz dükkânda zeytinyağlılardan pilav ve hoşafa uzanan geniş bir mönü var. Hatta bir çiçek kompostosu var ki alıp eve götürüp sahurda da yiyesiniz geliyor.

        REKLAM

        Özikizler Künefe / Gaziantep / Şanlıurfa

        İftar tatlısız, ramazan da künefesiz olmaz. Yemeğimizi yedik, doğru Gaziantep’e ya da Şanlıurfa’ya Özikizler’e gidiyoruz. 30 yıldır sadece künefe yapan Siverek sadeyağlı, Antep kuşboku (adı böyle geçiyor, affedersiniz) fıstıklı ve çeşit çeşit künefesiyle onlar gerçekten işinin en iyisi. Sahura kadar açık olan dükkânlarda en latif, en hafif ama bol fıstıklısından afiyetle yiyebilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ