Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sigorta şirketini mahkemede alt etti

        İzmir Moda, Tekstil, Konfeksiyon Çarşısı (MTK) eski başkanı işadamı Ali Becerik, 7 yıl önce özel bir sigorta şirketine ferdi sağlık sigortası (yatarak tedavilerde ömür boyu yenileme garantili) yaptırdı. Gazete Habertürk'ten Melis Apaydın'ın haberine göre Becerik, sözleşme şartlarının yerine getirilmesi için sigorta şirketinin yönlendirdiği doktorlara tek tek muayene oldu. Tetkiklerin ardından ferdi sağlık sigortası 2010 yılında başladı.

        Ancak Ali Becerik, 2014’te göğüs ağrısı şikâyetiyle hastaneye kaldırıldı. Kalp damarında yırtık tespit edilen işadamının hemen ameliyata alınması gerektiği belirtildi. Sigorta şirketinden sözlü garanti alan Becerik, özel bir hastanede gerçekleşecek ameliyattan bir gün önce aldığı e-postayla şok yaşadı. Şirket, kalp rahatsızlığının kapsam dışı olduğunu iddia edip, ameliyat masraflarını ödemeyeceğini bildirdi.

        REKLAM

        Ameliyatı kendi imkânlarıyla yaptırarak sağlığına kavuşan Ali Becerik, sigorta şirketinden masrafların ödenmesini istedi. Ancak olumlu yanıt alamadı. Becerik’in İzmir 5. Tüketici Mahkemesi’nde açtığı dava bir yıl sürdü. İşadamını haklı bulan mahkeme, kalp rahatsızlığının sigortanın başlangıç tarihinden sonra ortaya çıktığını belirterek, şirketin 30 bin TL tutarındaki ameliyat masrafını ödemesine karar verdi.

        HÂLÂ KAPSAM DIŞI

        Şirket karar uyarınca ödemeyi yaptı ancak, her yıl otomatik yenilenen sözleşmeye “Kalp kapsam dışıdır” maddesi koydu. Uyarısına rağmen şirketin geri adım atmadığını belirten Ali Becerik, şunları söyledi: “Ben de her seferinde ihtar çekerek bu maddeyi kabul etmediğimi ifade ediyorum. Mahkeme kararını hatırlattığımda ‘O dava tazminat içindi, kalbin kapsam içine alınması için yine dava açın’ diyorlar. Ben de 2 hafta içinde bir de bunun için dava açacağım.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ