Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim PYBS sınavı ne zaman? Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ne zaman? PYBS sınav giriş belgesi

        Binlerce öğrenciye parasız yatılılık ve burs imkanı sunan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) için öğrenciler heyecanda. PekiPeki 2017 Bursluluk Sınavı ne zaman yapılacak? PYBS sınav tarihi!

        2017 PYBS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve binlerce öğrenciye burs şansı veren Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, MEB çalışma takvimine göre5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik olarak 10 Haziran 2017 tarihindeyapılacak. PYBS sınav tarihi ise 14:00 olarak duyuruldu.

        Yapılacak olan PYBS için sınava girilecek olan merkezler, gerekli görülen ilçe merkezlerinde yapılan başvuru sayısına göre açılacak. Yurt dışında ise en az 10 öğrencinin katılım sağlaması şartıylaLefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'te uygulanacak.

        REKLAM

        PYBS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

        Sınav giriş belgesi ise, e-Okul üzerinden fotoğraflı bir şekilde5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarda okuyan öğrencilere 29 Mayıs 2017 tarihinden itibaren erişime sunulacak. Sınav giriş belgesi, e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından çıkarılacak ve mühürlenip imzalandıktan sonra sınava katılım sağlayacak olan öğrencilere teslim edilecek.

        PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVIHANGİ DERSLERDEN YAPILACAK?

        Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) için 5. 6. ve 7. sınıf öğrencileri Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden, 8. sınıf öğrencileri Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler derslerinden, 9. 10. ve 11. sınıf öğrencileri ise Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ev Sosyal Bilimler derslerinden sınav olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ