Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Uğur Kurt’un annesi hakim karşısında

        Okmeydanı Cemevi'nde katıldığı cenaze sırasında polis memuru Sezgin K.’nin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Uğur Kurt’un annesi GüllünazKurt, sanık avukatı Tolga Yurdakul’a hakaret ettiği ve basit şekilde yaraladığı gerekçesi ile hakim karşısına çıktı. Anne Güllünaz Kurt, hakkındaki suçlamayı kabul etmedi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Serdar Kulaksız'ın haberine göre; Kurt’un avukatı Hasan Kılıç ise Uğur Kurt’u öldüren polis memuru Sezgin K.’ya verilen 12 bin 100 TL’lik para cezasını hatırlatarak, “Evladını kaybeden bir anneye bu karar üstüne bir de mahkemede yargılıyoruz. Aslında yapılması gereken ağır ceza mahkemesinin kararına karşılık Güllünaz Kurt’tan özür dilenmelidir” diye tepki gösterdi.

        REKLAM

        3,5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

        İstanbul 24’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 1,5 yıldan 3,5 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Güllünaz Kurt katıldı. CHP milletvekili Barış Yarakadaş ile eski CHP milletvekili Umut Oran da Güllünaz Kurt’a destek vermek için duruşmaya izleyici olarak katıldı.

        VURMAM MÜMKÜN DEĞİL

        Suçlamayı kabul etmeyen Güllünaz Kurt ifadesinde şunları söyledi: “Duruşma esnasında görüntüler incelensin talebi iletildi. Bu esnada oğlumu öldüren polisin avukatı bize bakarak güldü. Ancak ben herhangi bir şey yapmadım. Zaten duruşmaya ara verildi. Tekrar içeri girdik. Aradan sonra bağrışmalar oldu. Etraf zaten polis doluydu. Gidip avukata vurmam mümkün değildi. Kravatına da hiç dokunmadım. Polisleri hiç geçmedim.”

        REKLAM

        TANIK DİNLENDİ

        Duruşmada tanık olarak dinlenen polis memuru Tuncay Ş. ise “Avukata vurma olayını görmedim. Çünkü o esnada ben Sezgin’i dışarı çıkartmaya çalışıyordum. Kravatın çekilme olayını da görmedim. Sadece avukatın saatinin düştüğünü gördüm” dedi.

        SAVCILAR TUTUKLANDI

        Kurt’un avukatı Turgut Kazan, “Söz konusu duruşmada kaybolan görüntülerin kurtarılması tartışılıyordu. Asıl görüntüler kaybolmuştu. Jandarma Kriminal’den kurtarabilir miyiz düşüncesi vardı. Ancak savcı talebi sürekli reddediyordu. Sanık müdafisi de buna gülüyordu. Hatta bir ara savcı görüntü almaya başlamıştı. Sanığın darp raporu 6 ay sonra rapor alınmıştır. Bu iddianameyi hazırlayan savcı ile duruşmada görüntü alan duruşma savcısı FETÖ soruşturmasından tutuklanmıştı” diye konuştu

        REKLAM

        ÖZÜR DİLENMELİDİR

        Kurt’un avukatı Hasan Kılıç ise “Uğur Kurt’un ailesi sadece insani tepkiler göstermiştir. Karar zamanına kadar sadece adalete güveniyoruz demişlerdir. Buna rağmen 12 bin 100 TL’lik ceza ile evladını kaybeden bir anneye bu karar üstüne bir de mahkemede yargılıyoruz. Aslında yapılması gereken ağır ceza mahkemesinin kararına karşılık Güllünaz Kurt’tan özür dilenmelidir” diye konuştu. Mahkeme, bir sonraki duruşma karar verileceğini belirterek davayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ