Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Anayasa Binali Yıldırım: Ne yaparsa yapsınlar beyhudedir

        Başbakan Ankara'daki iftar programında konuştu. Başbakan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

        "AK Parti iktdarı yönetiminde Türkiye krizler ülkesi olmaktan çıkıp fırsatlar ülkesi oldu. Türkiye dünyanın parlayan yıldızları arasına girdi hayalini kurduğumuz büyük ve güçlü Türkiye hedefine uzak değiliz.

        AK Parti genel başlığını 1 yıl yaptım. 1 sene sonra da bu görevimi genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teslim ettim. 65. hükümetini kurduktan kısa bir süre sonra alçak 15 Temmuz darbe girişimi ile sınandık.

        Darbeden sonra biliyorsunuz DEAŞ örgütü ile başımız dertteydi. Canımızı yakan çocuklarımız şehit eden bu alçak örgüte karşı yurtdışı operasyonlarını başlattık. Cerablus'tan başlayarak El Bab'a kadar kontrol altına almak sureti ile ülkemize dışardan gelen roketleri engelledik.

        REKLAM

        Ne yaparsa yapsınlar beyhudedir, Türkiye'nin her karış toprağını bu şer odaklarından, bu alçak terör örgütünden temizleyeceğiz. Türkiye'nin her köşesinde, her vatandaşımızın rahatça seyahat edebileceği, yaşayabileceği, iş tutabileceği şartları sağlayacağız.

        Bütün bunlar olurken dünyada ekonomilerde bozulma başladı. ABD seçimleri ile beraber özellikle gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinde erozyon meydana geldi. Aldığımız kararlar soncu Allah'a şükür ekomizide bunun olumlu sonuçlarını görüyoruz. Eğer bu kararları alamasaydık sıkıntıya düşecektik.

        Milletimiz rahat olsun. Türkiye gibi aynı anda üç terör örgütü ile mücadlee eden başka bir ülke yok. Bunlarla amansız bir mücadele veriyoruz. Otorite devletin elindedir. Terör örgütü üst akılları devereye sokma gayreti içinde. Türkiye'nin her karış toprağını bu alçak terör rögütlerinden temizleyeceğiz. Her vatandaşımöızın rahatça yaşayacağı şartları sağlayacağız. Değerli yol arkadaşlarım sevgili kardeşlerim yine bu bir yıl için de diğer önemli icraatımız anayasa değişilkliği. 15 yıllık AK Parti geçimişinin en zor şartlarında bu değişikliği yaptık."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ