Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AGÜ'ye siber saldırı düzenleyen kişi gözaltına alındı

        Abdullah Gül Üniversitesine ait internet sitesine 4 ve 10 Haziran'da izinsiz erişim yapılıp, üniversitenin iletişim bilgisi kısmında bulunan Google haritasında üniversitenin yeri 'Pensilvanya' olarak değiştirildi.

        Habertürk Haber Merkezi'ndenNecmettin Çuhadaroğlu'nun haberine göre aynı zamanda arama motoru Google'da 'Abdullah Gül Üniversitesi' olarak arama yapıldığında üniversitenin sayfa başlığı olarak belirtilen 'Abdullah Gül Üniversitesi - 3'ncü Nesil Devlet Üniversitesi' bölümün değiştirilerek 'Abdullah Gül Üniversitesi - 3'ncü Nesil FETÖ Üniversitesi' şeklinde değiştirildiği görüldü.

        Siber saldırının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, Kayseri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, AGÜ'nün sitesine saldıran şüphelilerin, KHK kapsamında AGÜ'den ihraç edilen R.Ö. ve eşi Ü.E.Ö. olduğunu belirledi. Çifte gözaltına alınırken, evlerinde yapılan aramada çok sayıda dijital materyallere el konuldu. Emniyette sorgulanan Ü.E.Ö ifadesi sonrası serbest bırakıldı. AGÜ'de çalışan ve KHK kapsamında ihraç edilen eşi R.Ö. ise mahkemeye sevk edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ