Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır'da iki kızını ve eşini öldürmekle suçlanan sanık tahliye edildi

        Diyarbakır'da, 2015 yılında, kızları Havva ve Kevser Toprak'ı av tüfeği ile öldürdüğünü iddia ettiği eşi Adalet Toprak'ı, 7 kez bıçaklayıp, boğazını keserek öldüren 51 yaşındaki Sadık Toprak, tutuklu yargılandığı davada tahliye edildi.

        DHA'nın haberine göre, Kayapınar ilçesindeki lüks bir sitede 22 Eylül 2015 tarihinde 20 yaşındaki Kevser ve 18 yaşındaki Havva Toprak pompalı tüfekle, anneleri 44 yaşındaki Adalet Toprak ise boğazı kesilip 7 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Olay sırasında evde bulunan ve sağ kalan tek kişi olan baba Sadık Toprak, ifadesinde iki kızını pompalı tüfekle öldüren ve kendisine ateş etmek isteyen eşini bıçakladığını söyledi. Kızlarını pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen Adalet Toprak'ın elinde atış artıklarına rastlanmazken, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Sadık Toprak, bir süre sonra hakkındaki kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tutuklandı. Yürütülen soruşturma sonucunda, şüpheli Sadık Toprak hakkında 'Haksız tahrik altında eşe karşı kasten öldürme' suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

        "EŞİMİN İNTİHARA MEYİLLİ BİR KİŞİLİĞİ VARDI"

        İddianamenin kabul edilmesinin ardından Sadık Toprak'ın yargılamasına 2016 yılında Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. İlk duruşmada gözyaşları arasında ifade veren Sadık Toprak, eşinin oğullarına karşı kendisini kışkırttığını, kızlarıyla da sürekli sorun yaşadığını söyledi. Sadık Toprak olay gününü de şöyle anlattı:

        "O gün eşim Adalet, kızım Havva'ya küfür etti. Havva bir süre önce annesiyle tartıştığı için zehir içmişti. Havva bıçağı alarak kendini öldüreceğini söyledi. Ben kızımı öperek bıçağı elinden aldım. Bir süre sonra Havva bana seslendi. Kalktığıma silah sesi geldi. Adalet'in elinde pompalı tüfek vardı. Gidip baktığımda Havva'nın sırt üstü yere düştüğünü gördüm. Sonra Kevser'in yanına yöneldim. Ama onu vurduğunu görmedim. Eşim odadan çıktı ve çenemin altına tüfeği dayadı. Ben mekanizmanın arasına parmağımı sıkıştırdım. Sol elini ısırdım, yine tüfeği bırakmadı. Elimde çakı vardı. Ağzımla bıçağı açtım ve bir kez boynuna vurdum. Kan aktığını görünce bıçağı yere attım. Tüfek hala elindeydi. Kapıyı açmama izin vermiyordu. Son çare ayakkabılıktaki bıçağı alıp vurdum. Galiba boyun kısmına vurmuşum. Yardım istedim, kimse yoktu. Boynuna elimi koyup kanı engellemeye çalıştım. Eşimin intihara meyilli bir kişiliği vardı."

        "KİMSENİN CİĞERİ BİZİM KADAR YANAMAZ"

        Davanın son duruşmasında görüşünü açıklayan savcı, sanık Sadık Toprak'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Duruşmada mağdur olarak ifadesi alınan Sadık Toprak'ın oğlu V.T., "Bir çok insan bizim acımız üzerinden kar etmeye çalışıyor. Biz onlara para verseydik, şikayetçi olmayacaklardı. Mezarlıkta ninem bizden para istedi. Dayımın borcu varmış. TOKİ'den 2 ev ve 20 bin lira para istediler. Bu olay bizi yıprattı. Ben ve kardeşim ortada kaldık. Kimsenin ciğeri bizim kadar yanamaz" dedi.

        "İKİ KIZIMI GÖZÜMÜN ÖNÜNDE VURDU"

        Sanık Sadık Toprak da suçsuz olduğunu belirterek, "İki kızımı gözümün önünde vurdu. Ben aileme bakıyordum. Eşim, kızlarımız arasında ayrım yapıyordu. Ben evlat ayrımı yapmam. Kız çocuğumun okumasını istedim. Emekli olduktan sonra kızımı okutmak istedim. Ben kötü bir şey yapmadım. Ailemi seviyordum. Olaydan sonra ambulansı bile ben aradım" diye konuştu.

        Daha sonra ara kararlarını açıklayan mahkeme, sanık Sadık Toprak'ın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali ve sanığın tutuklu olarak geçirdiği süre göz önüne alınarak tahliyesine hükmetti.

        Duruşma ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ