Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: Sokakta adalet aranmaz

        Başbakan Binali Yıldırım cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Adalet Yürüyüşü"ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, "Sokakta adalet aranmaz, eziyet ediyor kendisine" dedi. Dokunulmazlıkların kaldırılmasında CHP'nin de, kalkması yönünde olumlu oy kullandığını hatırlatan Yıldırım, "Dolayısıyla dokunulmazlıkların kalkmasının sonucunun yargılama olacağını sayın Kılıçdaroğlu baştan biliyor" diye konuştu.

        Yıldırım'ın açıklamaları şu şekilde;

        "Sokakta adalet aranmaz, Kılıçdaroğlu eziyet ediyor kendisine. Adalet mülkün temelidir. Adalet sokakta aranmaz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun milletvekiline sahip çıkmasını normal karşılayabiliriz ama unutmasın ki; TBMM'de bu dokunulmazlıklar kaldırılırken Enis Berberoğlu da dahil, kalkması yönünde olumlu oy kullanan CHP'dir. Bütün partilerin, HDP hariç, oyları ile dokunulmazlıklar kalkmıştır. Dolayısıyla dokunulmazlıkların kalkmasının sonucunun yargılama olacağını sayın Kılıçdaroğlu baştan biliyor."

        REKLAM

        "GÖSTERDİĞİ TEPKİ ANLAMLI DA DOĞRU DA DEĞİL"

        "Gösterdiği tepki anlamlı da doğru da değil. Çözüm aranacaksa Meclis'tir. Meclis'te her türlü mesele konuşulur. Sokağa davet etmek, en hafifiyle sorumsuzluktur. Bahçeli'nin açıklamaları devlet adamına yakışır açıklamalardır. Provokasyon ihtimali uzak değil. Her zaman beklenebilir, İçişler Bakanımız konuyu yakından takip ediyor, gerekli güvenlik tedbirlerini almış durumda. Ümit ederim ki bu meseleye burada son verirler. Meclis'te bütün partiler, ortak bir anlayışla çözüm için gayret gösteririz. Cumhurbaşkanımızın dün anayasaya işaret etmesi önemlidir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ