Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüşü'nün 3. gününde

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Haziran'da Ankara Güvenpark'tan başlattığı "Adalet Yürüyüşü"nün üçüncü gününde.Ankara-İstanbul Karayolunda yürümeye devam eden CHP lideri, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından adı Kahramankazan olan ilçeye ulaştı.

        Harita

        Kılıçdaroğlu, Kahramankazan tabelası önünde yaptığı açıklamada, "Bugün bizim bu yürüyüşümüz bir adalet yürüyüşüdür. Bu yürüyüşümüz şehitler için bir yürüyüştür. Bu yürüyüşümüz adaletsizliğe uğrayanlar için bir yürüyüştür. Bu yürüyüşün siyasi kimliği yoktur, etnik kimliği, inanç kimliği yoktur. Bu yürüyüşün temel öznesi insandır ve insan adalet istiyor. Hep birlikte adalet istiyoruz. Adalet, adalet, adalet. Adaletten yana olan herkesi kucaklıyoruz ve herkesi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        "Adalet Yürüyüşü"nün üçüncü gününde Kılıçdaroğlu'na eşi Selvi Kılıçdaroğlu, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve nişanlısı Mine Alşan da eşlik ediyor.

        Kavurmacı yorumu Kavurmacı'nın tekrar tutuklanması kararını doğru bulmuyorum. Yargıda çifte standart olmamalı. Aslolan tutuksuz yargılamadır

        10:00 CHP İzmir Teşkilatı'nın İzmir'den İstanbul'a yürüyüşü başladı. Yürüyüşün, Ankara ekibi ile aynı tarihlerde İstanbul'da sonlandırılması planlanıyor.

        "İZMİR'DE 'ADALET' DİYE HAYKIRIYORUZ"

        CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, "Hepinizin bildiği gibi çok değerli milletvekilimiz, yurtsever insan, demokrasiye bağlı insan Enis Berberoğlu, haksız bir yargı kararı ile 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmıştır. Bunu hem CHP olarak hem de yurttaşlarımız olarak böyle bir kararı doğru, adil görmüyoruz. Bu karar haksız bir karardır, hukuka uygun bir karar değildir. Bu hukuksuzlukları, adaletin bu gölge altında verdiği kararların artık bir son bulması için Genel Başkanımızın 'Adalet istiyorum' çağrısıyla başlattığı Ankara'dan yürüyüşünü biz İzmir olarak da yürekten destekliyoruz. Bu haksızlığa, yanlış karara artık son verilmesini istiyoruz. Adalet istiyoruz, hukukun üstünlüğünü istiyoruz, bağımsız Türk mahkemeleri istiyoruz" dedi.

        Güven, "Bu amaca yönelik olarak Genel Başkanımızın başlattığı adalet mücadelesine İzmir'e yakışır şekilde katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayarak Bornova çıkışına kadar 'Adalet Yürüyüşü'nün birinci etabını gerçekleştireceğiz. Ardından Manisa, Balıkesir örgütü ile birlikte bu mücadelemiz, bu tavrımız devam edecek. Genel Başkanımız İstanbul'a gelinceye kadar biz de özgürlükleri, barışı, adaleti savunacağız. Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Eğer bir yerde adalet tartışılıyorsa orada tehlike var demektir. Adaletin mülkün temeli olduğuna inanan cumhuriyetçi insanlar olarak adalet istiyoruz. İzmir'den 'adalet' diye haykırıyoruz" diye konuştu.

        12.05 Habertürk TV Muhabiri Ömer Topsakal'a kısa bir açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Gayet iyiyim, yoğun bi sıcak var. Ama şapkam var, üzerinde adalet yazılı bir şapkanız sizin de olsun. Ailecek yürüyoruz. Adalet için yürüyoruz. Bütün ailelerin huzurlu olmasını, adaletli bir Türkiye'de yaşamasını istiyoruz" diye konuştu.

        Erdoğan, "Yargı yarın sizi de bir yerlere davet ederse şaşırmayın" uyarısında bulundu.
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ