Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (19 Haziran 2017)

        Yurtiçinde devam eden FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler ekleniyor. 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 19 Haziran 2017 Pazartesigünü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        TBMM KORUMA DAİRE BAŞKANLIĞI ŞUBE MÜDÜRÜ FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Emniyet Genel Müdürlüğü TBMM Koruma Daire Başkanlığı İstanbul Şube Müdürü Murat Özen ile komiser Yalçın Zenginoğlu FETÖ'den tutuklandı. Emniyetteki gözaltı işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Murat Özen ile Yalçın Zenginoğlu, savcılık tarafından sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza hakimliğince FETÖ üyeliği suçundan tutuklanmasına karar verildi.

        İstanbul Milli Saraylar Koruma Şube Müdürü Murat Özen'in, emrindeki polislere darbeci askerlere direnmemeleri yönünde talimat verdiği iddiası ediliyor. Özen'in Whatsapp grubundan "Eğer asker gelirse ben konuşurum, çatışmaya girilmeyecek. Gerekirse silahları veririz. Yoksa buraya askerleri yığarlar" talimatı verdiği belirtildi.

        Komiser Yalçın Zenginoğlu'nun kendilerine destek için gönderilen özel harekat polislerine "Şube Müdürümüzün talimatı var. Askerler gelirse silahları teslim edeceğiz. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün talimatı bizi bağlamaz" belirtildi.

        FETÖ'NÜN AVUKAT YAPILANMASINDA 31 KİŞİTUTUKLANDI

        FETÖ'nün avukat yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 45 avukattan 31'i, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün avukat yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan 45 şüpheli avukatın savcılık işlemleri sona erdi.

        Savcılığın şüphelilere ilişkin sevk yazısında, FETÖ ve eylemlerine yer verilerek, örgütün avukatlık yapılanması anlatıldı. Sevk yazısında, örgüt üyelerinin tüm yargısal birimleri ele geçirmeyi hedefledikleri aktarılarak, ''Yargının temel ayaklarından olan avukatlık kurumunun da örgütsel amaçlar doğrultusunda yapılandırıldığı, şüpheli Fetullah Gülen'in emir ve talimatlarını yerine getirmek amacı ile avukatlık bürolarının kurulduğu, bu avukatlık büroları vasıtası ile yargılama dosyalarına ve yargılama yapan hakim ve savcılara erişilerek yargılama süreçlerine etki edildiği'' vurgulandı.

        Sevk yazısında, örgütlü yapılanmaya dahil olan avukatların, avukatlık mesleği görünümü altında örgütsel talimatları yerine getirirken, diğer örgüt üyesi olan kamu görevlileri ya da sivil kişileri organize bir şekilde temsil ettikleri belirtilerek, temsil ederken de avukatlık görevinin vakar ve haysiyetine uymayacak şekilde gösteri, basın açıklaması eylemleri yanında, kolluk birimleri ve yargılama yapan hakim ve savcıları baskılama amaçlı eylem ve söylemlerde bulundukları kaydedildi.

        Tüm şüphelilerin "ByLock" kullanıcısı olduğu bilgisi verilen sevk yazısında, şüphelilerin örgüt talimatı doğrultusunda Bank Asya'da hesap açtıkları veya var olan hesaplarına yüklü miktarda para aktardıklarına işaret edildi.

        Ayrıca, soruşturma kapsamında gözaltına alınan 40 şüpheli avukatın emniyetteki işlemleri de devam ediyor.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, terör örgütü FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen 189 avukat hakkında "terör örgütüne üye olmak" suçundan gözaltı kararı verilmiş, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda şüphelilerden 85'i yakalanmıştı.(AA)

        FETÖ SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI DAVASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre,FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sahil Güvenlik Komutanlığı Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığında yaşanan olaylara ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, eski Albay Yavuz Geçim'in de aralarında bulunduğu 23 şüpheli rütbeli asker hakkında, 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

        Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından onaylanan iddianame, 28. Ağır ceza mahkemesine gönderildi.

        ERZİNCAN'DA 18 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Erzincan merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 18 zanlı, adliyeye sevk edildi.

        Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Erzincan merkezli 10 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda yakalanan 18 kişinin polisteki işlemleri tamamlandı.

        Bazıları terör örgütünün şifreli haberleşme uygulaması "Bylock" kullanıcısı olan esnaf, memur ve işadamlarından oluşan zanlılar daha sonra polislerce Erzincan Adliyesine götürüldü.

        Soruşturma çerçevesinde 3 zanlının da arandığı belirtildi. (AA)

        FETÖ ŞÜPHELİLERİNİN EŞLERİ YUNANİSTAN'A KAÇMA HAZIRLIĞINDA YAKALANDI

        İpsala ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelilerinin eşleri, yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçmak isterken yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri Murat Y. idaresindeki 22 NH 921 plakalı aracı, Yeniceçiftlik Köyü yakınlarında durdurdu.

        Ekipler, araçta yaptıkları aramada, FETÖ soruşturması kapsamında mesleklerinden ihraç edilen eski genel cerrah Mehmet Ali Y. (34), eski pratisyen hekim Meryem D. (31) ve Çorum'da örgütün mahrem imamlığını yaptığı iddia edilen Hatice Ç'yi (45) yakaladı.

        Şüphelilerden Meryem D. ile Hatice C'nin, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yurt dışına kaçan eşleri ile Yunanistan'da buluşacağının öğrenildiği belirtildi. (AA)

        ERZURUM'DA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Erzurum'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalar kapsamında, ByLock kullandığı tespit edilen 11 zanlı gözaltına alındı.

        Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yapılan soruşturma kapsamında, 11 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan zanlıların, örgüt içi haberleşme programı olarak bilinen ByLock kullandığı tespit edildi. (İHA)

        EDİRNE'DE FETÖ'NÜN SÖZDE "SOHBET ABLASI" OLAN 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Edirne merkezli dört ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda "sohbet ablası" oldukları öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDYnin örgütte "sohbet ablalığı" yaptıkları iddiasıyla şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkardı.

        Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde düzenlediği operasyonlarda Edirnede S.K, Bursada H.A, Balıkesirde Y.D ile Kocaelide A.B isimli kadınları gözaltına aldı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        FETÖ'NÜN AVUKAT YAIPLANMASINA OPERASYON: 45 AVUKAT ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) avukat yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 78 avukattan 45'i adliyeye sevk edildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında "terör örgütüne üye olmak" suçundan gözaltında tutulan 78 avukattan 45'inin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.

        Hastanede doktor kontrolünden geçirilen avukatlar, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, terör örgütü FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen 189 avukat hakkında "terör örgütüne üye olmak" suçundan gözaltı kararı verilmiş, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda şüphelilerden 78'i yakalanmıştı. (AA)

        KONYA MERKEZLİ FETÖ/PDY OPERASYONU

        REKLAM

        Konya merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 9 asker gözaltına alındı.

        İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, FETÖ/PDY'nin asker yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin yakalanması için Konya, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Şanlıurfa ve Adıyaman'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda bir üsteğmen, bir teğmen ve 7 astsubay gözaltına alındı.

        Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ