Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim e-YDS sınav sonuçları erişime açıldı. ÖSYM e-YDS sonuçları nasıl öğrenilir?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 18 Haziran 2017 tarihinde gerçekleştirilen e-YDS için sonuçlar adayların erişimine açıldı. Peki e-YDS sonuçları nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

        e-YDS SONUÇLARI AÇIKLANDI

        Binlerce adayın katılımıyla yapılan Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS)'nın değerlendirme işlemleri ÖSYM tarafından tamamlandı. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden kolaylıkla sorgulayabiliyor.

        e-YDS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

        e-YDS sonuçlarını öğrenmek için, adayların ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS)'ne T.C. Kimlik No ve Aday Şifresi ile giriş yapmaları gerekmektedir. Ayrıca ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden de e-YDS sonuçlarına erişim sağlanabilmektedir.

        e-YDS sonuçlarıyla ilgili, ÖSYM tarafından yapılan açıklamada;

        "18 Haziran 2017tarihinde yapılan2017 Elektronik Yabancı Dil Sınavının (e-YDS 2017/6)değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

        Sınav sonuçları,18 Haziran2017tarihindesaat22:30'daÖSYM'ninhttps://sonuc.osym.gov.trinternet adresinden açıklanacaktır.

        Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir." ifadeleri kullanıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ