Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Binali Yıldırım'dan Batı Trakya Türklerine destek

        Başbakan Binali Yıldırım, Batı Trakya'daTürklerle biraraya gelerek burada bir konuşma yaptı. Başbakan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

        "Batı Trakya önderlerini Türkiye'de ağırlama fırsatı bulduk. Sizlerle burada bir iftar sofrasında kucaklaşmak bugüne nasip oldu."

        "Yunanistan Başbakanı Çipras'ın deveti ile Atina'ya ziyaretimizi gerçekleştirdik. Kendisi ile yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye-Yunanistan arasında yüksek düzeyli işbirliği konseyinin beşinci toplantısını Selanik'te yapmaya karar verdik. Sonbaharda Yunanistan'ı buraları ziyaret etme fırsatımız olacak. 65 yıl sonra ilk defa Yunanistan'da Cumhurbaşkanı ülkemizi ziyaret etmiş oldu. Yunanistanve Türkiye iki komşu ülke tabiki birlikte yapabileceğimiz çok şey var. Bu ilişkilerin geliştirilmesinin en önemli çıkış noktası da siz soydaşlarımız. Siz adeta Yunanistanile Türkiye arasındaki ilişkilerde bir köprü vazifesi görüyorsunuz. Sizlerin burada mutlululuğu bizim mutluluğumuzdur. Sizlerin derdi bizim derdimizdir."

        REKLAM

        "Sorunların çözümüne katkı sağlamak için daha fazla çaba göstermeye ihtiyaç var. Bugün Atina'da görüştüğümüzde bu konuları ele aldık. Ve Sayın Başbakan'a Batı Trakya'da eğitim ile ilgili müftüler ile ilgil konuları anlattıık. Yunan Bakanlar ile bu meselelri ele alıyoruz. Üst düzey diyaloğumuzu sürdürmeye kararlıyız. Sayın Cumhurbaşkanı ile de görüştük. Biz Türkiye ile Yunanistan arasındaki sizleri soydaşlarımızı iki ülkedeki azınlıkları birer dostluk köprüsü olarak görüyoruz."

        "HER TÜRLÜ ÇABALARINIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

        "Bu ziyaret ve temaslar vesilesi ile sizlerle gönül bağımızı canlı tutma gayreti içindeyiz. Siz sadece Yunanistan vatandaşı değilsiniz AB vatandaşısınız böyle bir ayrıcalığınız var. Bunu kullanmanızı tavsiye ediyorum. Varlığımızın geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en iyi şekilde eğitilmesi öncelikli hedefimiz. Bu nedenle çocuklarımızın yükseköğretime devam etmesi ufku açık bireyler olarak yetişmesi için azami gayret göstermenizi bekliyoruz."

        "Soydaş girişimcilerimiz kendi bölgelerinde kalkınmayı sağlayacak projeler geliştirmesi önem taşıyor. Katma değer oluşturacak soydaş toplumun ufkunu geliştirecek çeşitli projeler için gayret gösterilmesi çok büyük yara sağalayacaktır. Bizler bu türlü çabalarınızın yanında olmaya devam edeceğiz. "

        "Önce de ifade ettiğim gibi Türkiye olarak sizlere elimizden gelen desteği sağlamaya devam edeceğiz. Değerli kardeşler bu mübarek günde bizlere gösterdiğiniz bu candan karşılama için bu sevgi için şahsım, bakan arkadaşlarım ve tüm heyetimde bulunan arkadaşlarım adına tekrar teşekkür ediyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ