Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (20 Haziran 2017)

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkıştığı darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ temizliği tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 20 Haziran 2017 Salı günü raporu.

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        İZMİR'DE KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞANLARINA OPERASYON: 6 GÖZALTI

        İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ne (İKÇÜ) düzenlenen operasyonda, aralarında bir şube müdürü ve meslekten ihraç edilen öğretim üyelerinin de olduğu 6 zanlı gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İKÇÜ'deki gözaltı ve yakalama kararı verilen idari personel ve akademisyenlere yönelik operasyon düzenledi.

        Operasyonda, aralarında personel daire başkanlığında halen görevde olan bir şube müdürü ile KHK ile meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandıkları tespit edilen akademisyenlerin de olduğu 6 zanlı gözaltına alındı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (AA)

        ISPARTA'DA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Isparta'da düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 4ü tutuklandı, 3ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Alınan bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçen hafta düzenlendikleri operasyonda gözaltına aldığı 14 şüpheliden 7sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 şüpheli, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden 4ü "FETÖ üyesi olmak" ve "örgüte finansal destek sağlamak" suçlarından tutuklandı, 3ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan gözaltındaki 7 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        MARDİN'DE 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        Mardin'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması çerçevesinde, gözaltına alınan 9 şüpheli tutuklandı.

        Mardin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen 14 farklı soruşturmada, ByLock adlı gizli yazışma programını kullandığı anlaşılan farklı kamu kurumları ve özel sektörde çalışan şahıslara yönelik 7 Haziran'da yapılan operasyonlarda 16 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin 19 Haziran'da Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda adliyeye sevk işlemleri gerçekleştirilmiş olup, 9 şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Terörle mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kuramlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır" denildi. (İHA)

        DÜZCE'DE 1 RÜTBELİ ASKER GÖZALTINA ALINDI

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında bir rütbeli asker gözaltına alındı.

        Soruşturma kapsamında Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Düzce'de görevli bir rütbeli daha gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete gönderildi. (İHA)

        SAMSUN'DA 1 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda bir polis gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru S.Hnin ikametine operasyon düzenledi.

        Operasyonda şüpheli S.H. gözaltına alındı. Bank Asyada hesabı olduğu öğrenilen zanlı, emniyete götürüldü. (AA)

        EDİRNE'DE GÖZALTINDAKİ YÜZBAŞI TUTUKLANDI

        Edirne'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, gözaltına alınan yüzbaşı tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları çalışma ve teknik takip sonrası piyade yüzbaşı M.T'yi gözaltına aldı.

        Emniyetteki ifadesinin ardından Edirne Adliyesi'ne getirilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        FETÖ'NÜN "MAHREM EMNİYET İMAMI" YAKALANDI

        Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "mahrem emniyet imamı" olarak aranan zanlı, Ankara'da yakalandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'nin emniyet mahrem yapılanması dosyası kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan A.İ.A'nın Ankara'da olduğu tespit edildi. Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Ankara'da yaptıkları çalışmalar neticesinde yakaladıkları A.İ.A'yı Sivas'a getirdi.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, Sivas 3. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklandı.

        Zanlı A.İ.A. hakkında, FETÖ/PDY'nin "mahrem emniyet imamlarına" yönelik Türkiye genelinde yapılan operasyon kapsamında yakalama kararı bulunduğu öğrenildi. (AA)

        UŞAK MERKEZLİ OPERASYONDA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Uşak merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 6 zanlı gözaltına alındı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Uşak, İzmir, Aydın ve Balıkesirde eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, biri kadın 6 kişi gözaltına alındı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları iddia edilen zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

        Soruşturma kapsamında bir zanlının da arandığı belirtildi. (AA)

        YALOVA'DA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgüte finans sağladıkları iddia edilen 6 kişi, gözaltına alındı.

        Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgüte finans sağladıkları ve şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilen H.D, C.T, S.D, M.B, K.K. ve K.T'yi gözaltına aldı.

        Aralarında doktor, mühendis ve öğretmenlerin de bulunduğu zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        KOCAELİ'DE GÖZALTINA ALINAN 10 KİŞİDEN 9'U TUTUKLANDI

        Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 kişiden 9'u tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı ve örgütle irtibatlı oldukları iddiasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 15 Haziran'da gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen, aralarında meslekten uzaklaştırılan avukat ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu 10 şüphelinin savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

        Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen zanlılardan 9'u tutuklandı. Bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan, operasyonda gözaltına alınan 7 eski TÜBİTAK çalışanının, emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. (AA)

        DÜZCE'DE "BYLOCK" KULLANAN 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddia edilen 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, kentte yaşadığı tespit edilen 8 kişinin ikametlerini belirleyerek, eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Adreslerdeki aramalarda, bazı belge ve dokümanlara da el konuldu. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        EDİRNE'DE GÖZALTINA ALINAN 16 ASTSUBAYDAN 3'Ü TUTUKLANDI

        Edirne'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 16 astsubaydan 3'ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonunda gözaltına alınan 16 astsubayın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Edirne Adliyesine getirilen astsubaylar, savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

        Şüphelilerden A.D, F.T ve Y.B tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (AA)

        KİMSE YOK MU DERNEĞİ'NE OPERASYONU: 13 GÖZALTI

        Antalya polisi, kanun hükmünde kararname ile kapatılan Kimse Yok mu Derneği'ne yönelik FETÖ soruşturması kapsamında operasyon düzenledi. 13 kişi gözaltına alındı, 3 kişi aranıyor.

        Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri kanun hükmünde kararname ile kapatılan Kimse Yok mu Derneği'ne yönelik FETÖ soruşturması kapsamında sabah erken saatlerde bir çok adrese eşzamanlı baskın düzenledi. Operasyonda 13 kişi gözaltına alandı. Şüpheliler sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülürken 3 kişi aranıyor. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        AYDIN MERKEZLİ FETÖ OPERASYONUNDA 10 ŞÜPHELİDEN 8'İ TUTUKLANDI

        Aydın merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 8'i tutuklandı.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerince, 22 kişiye yönelik 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden 8'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Diğer 12 şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 7 Haziran'da, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerince, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandıkları tespit edilen 22 kişiye yönelik Aydın merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Kırıkkale ve Balıkesir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda meslekten ihraç edilen eski 10 öğretmen gözaltına alınmıştı. (AA)

        EDREMİT'TE 14 ŞÜPHELİ YAKALANDI

        Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.

        Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'ye müzahir eği̇ti̇m kurumu, yurt ve dershanelerde çalıştıkları, şifreli haberleşme programı ByLock kullandıkları tespit edi̇len 21 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Adreslerine düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 14 şüpheli sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Firari 7 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. (AA)

        REKLAM

        NEVŞEHİR MERKEZLİ SORUŞTURMA KAPSAMINDA BİR ASTSUBAY DAHA TUTUKLANDI

        Nevşehir merkezli 14 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan muvazzaf asker tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, astsubay Hasan Ç, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olduğu" suçlamasıyla gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Hasan Ç, 9 Haziran tarihinde Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Nevşehir merkezli 14 ilde, eski ve muvazzaf asker ile öğretmenlere yönelik eş zamanlı operasyonda gözaltına alınmıştı. Bu kapsamda, astsubay İzzet Gökhan Y. ise 17 Haziran'da çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanmıştı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ