Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Türkiye'nin ilk cambazlarından Şahin Kaypan

        87 yaşındaki Şahin Kaypan, Türkiye'nin ilk cambazlarından. Doğup büyüdüğü Aksaray'da ilkokuluna gelen cambazlardan etkilendi. Arkadaşlarına gösteriler yapmaya başladı.

        Habertürk TV'den Arzu Çetik'in haberine göre, Kaypan, o dönemleri, "Okuldan kaçıyordum onları seyrediyordum. Okulda ellerimin üzerinde yürüyordum, parande atıyordum. Spora hevesim vardı. Jimnastik dersinde okulda bahçede çocuklara gösteri yapardım." diye anlattı.

        15 YAŞINDA İLKOKULU BİTİRİP EVDEN KAÇTI!

        Şahin Kaypan cambaz olmaya karar verdikten sonra 15 yaşında evden kaçtı. Kaypan o çocukluk günlerini, "Babam geldi. Yanımdakilere 'Benim oğlumu nasıl getirirsin' dedi. Aldı beni götürdü. Bir hafta sonra ben yine kaçtım. Para yok. Yük vagonuna kaçak olarak bindim. Kayseri'ye gittim. Babam izimi kaybetti." diye anlattı.

        REKLAM

        ÇOK ÇALIŞTI, ÇOK KAZA GEÇİRDİ

        Gösterilerini yapmak için başüstü duruşlar denedi. Kazalar yaşadı. Her numara için 1,5-2 sene uğraştı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırık ve çıkıklar oluştu.

        MEMLEKETİNE DÖNDÜĞÜNDE, CAMBAZ KAYPAN'I MAHŞERİ BİR KALABALIK KARŞILADI

        Aksaray'a döndüğünde "Kamil'in oğlu gelmiş" diye karşılandı. Herkes tarafından takdir edildi. Memleketinde de gösteriler yaptı.

        TÜRKİYE'DE GÖSTERİ YAPMADIĞI İL KALMADI

        Türkiye'de gösteri yapmadığı il kalmayan yetenekli adam, Avusturya'dan Fransa'ya, Irak'tan Kıbrıs'a kadar birçok ülkeye gitti. Başkanlara, krallara, emirlere gösteriler yaptı.

        ZAMANINDA ÇOK PARALAR KAZANDI AMA, ŞİMDİ GECEKONDUDA YAŞIYOR

        Şimdi gecekonduda yaşayan Kaypan "Paraya kıymet vermiş olsaydım. Gecenkonduda oturmazdım." dedi.

        Pişman mısın? Sorusuna "Değilim." diyen Kaypan, "Allahım bana mesleğim olarak öyle bir hazine takmış ki..." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ