Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa FETÖ'cüler Başbakan Binali Yıldırım'ın bacanağını da dinlemişler

        İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı, FETÖ/PDY'nin Jandarma içerisindeki yapılanmasını deşifre etti.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Mehmet İnmez'in haberine göre, aylardır süren çalışmalar sonrası, örgütün il imamına bağlı, il jandarma imamı, hususi abiler, hususi abilere bağlı subay, astsubay ve uzman jandarma çavuşlardan sorumlu ayrı mesul abiler tek tek belirlendi. Örgüt elemanlarına yönelik operasyonlarda, 25 subay, 11 astsubay ve 49 uzman jandarma çavuş olmak üzere toplam 185 askeri personel gözaltına alınarak tutuklandı. Örgüte yönelik operasyonlarda ise 789 sivil gözaltına alındı. İzmir'i ikiye ayıran örgüt elemanlarının, "ByLock, Kakao, Talk, Eagle ve Hospoint' gibi haberleşme ağlarındaki yazışmaları da çözüldü. Başbakan Yıldırım'ın bacanağı C.H.'nin de yasadışı olarak jandarma içerisindeki FETÖ yapılanması tarafından dinlendiği ortaya çıktı.

        REKLAM

        İZMİR'İ İKİYE BÖLMÜŞLER

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, FETÖ/PDY'nin Jandarma Komutanlığı yapılanmasını ortaya çıkarmak için özel ekip kurdu. Aylardır süren çalışma sonrası, örgütün, İzmir ilini "kuzey saha ve güney saha" adı altında ikiye ayırdığı belirlendi. Örgütün jandarma ve askeri kanadına yönelik çalışmalarda 25 subay, 111 astsubay ve 49 uzman çavuşun örgütle bağlantısı tespit edildi. Jandarma Komutanlığı yapılanması içinde izlerine ulaşılan ve bu yapılanma içinde, memur seviyesinde örgüt içinde yer aldıkları tespit edilen, 9 polis memuru, 2 zabıt katibi, 1 din görevlisi, 1 akademisyen, 1 ilçe milli eğitim müdürü, 1 halk eğitim merkezi müdürü, 1 okul müdürü hakkında yasal işlem yapıldı. Rütbeli askerlerin "ByLock, Kakao, Talk, Eagle ve Hospoint" gibi haberleşme ağını kullandıkları belirlenirken, yazışmalara da ulaşıldı. Jandarma içerisindeki FETÖ üyelerinin il abilerinden talimat aldıkları, atamalar yaptıkları da belirlendi.

        TELEFON NUMARALARININ SON 4 RAKAMI TERSTEN YAZILMIŞ

        Örgütün yapılanmasına yönelik çalışmalarını sürdüren jandarma ilginç detaylara da ulaştı. Özellikle jandarma istihbarat ve teknik kısımlarda görev yapan askerleri kendileri belirlediği ve göreve getirdiği öğrenildi. Jandarma örgüt elemanlarının birbirlerinin telefonlarının deşifre edilmemesi için son dört rakamını tersten yazdıkları da araştırmalarda ortaya çıktı.

        BAŞBAKAN'IN BACANAĞINI DİNLEMİŞLER

        Diğer yandan Başbakan Binali Yıldırım'ın bacanağı C.H.'nin de yasadışı olarak jandarma içerisindeki FETÖ yapılanması tarafından dinlendiğine yönelik bulgulara ulaşıldı. İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından ihalede yolsuzluk suçlaması ile 2014 yılında gözaltına alınan işadamı C.H. daha sonra serbest bırakılmıştı. Polisin yürüttüğü soruşturma öncesi jandarma içerisindeki FETÖ yapılanmasının da C.H.'yi dinlettirmek istediği tespit edildi. Jandarma dinleme ile ilgili araştırmasını sürdürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ