Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana Aladağ'da foseptik çukuruna düşen 4 kişi hayatını kaybetti

        Adana'nın Aladağ İlçesi'nde evin bahçesinde,oturduğu foseptik çukurunun üstüne kapatılan tahtanın kırılması sonucu çukura düşen kadın ile, onu kurtarmaya çalışan 3 kişi,yaşamını yitirdi. Ölen 4 kişinin metan gazından zehirlendikleri şüphesi üzerinde duruluyor.

        Olay, saat 20.30 sıralarında Aladağ İlçesinde meydana geldi.40 yaşlarındaki Serpil Kurt, kiracı olarak oturduğu evin bahçesinde,foseptik çukurunun üzerine kapatılan tahtanın üzerine oturup komşularıyla sohbet etmeye başladı. Ancak bu sırada tahta kırıldı, Serpil Kurt çukura düştü.

        Diğer kadınlar, panik içerisinde çığlıklar atınca,evsahibi 54 yaşındaki Erol Köse,yardıma koştu. Önce Köse, ardından da yaylacılar 37 yaşındaki Harun Cihanile kardeşi 33 yaşındaki Cihat Cihan,foseptik çukuruna indi. Ancak Serpil Kurt ile yardımına koşan3 kişi, bir daha yukarı çıkamadı.

        Bunun üzerine köylüler, jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine olay yerine, jandarma, sağlık ve Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi.

        CESETLERİNİ İTFAİYEÇIKARDI

        Çukura inen itfaiye ekipleri, Serpil Kurt,Erol Köse veCihat ve HarunCihan kardeşleri yukarı çıkardı.Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde, 4 kişinin de yaşamını yitirdiği belirlendi.

        Olay yerinde yapılan incelemenin ardından cesetler,İl Jandarma Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterle yayladan alınarak, otopsi yapılmak üzereAdana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

        Olayı haber alıp Adli Tıp Kurumu'na gelen ölenlerin yakınları, gözyaşı döküp sinir krizleri geçirdi.

        Adana Valisi Mahmut Demirtaş da Meydan Yaylası'na giderek, olayla ilgili bilgi aldı.

        METAN GAZI ZEHİRLENMESİ ÜZERİNDE DURULUYOR

        Serpil Kurt ile kendisini kurtarma yalışan3 kişinin metan gazından zehirlenerek yaşamını yitirdiği üzerinde durulurken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ