Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika! FETÖ operasyonları (18 Temmuz 2017)

        Yurtiçinde devam eden FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler ekleniyor. 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 18 Temmuz 2017 Salı günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        VALİ YARDIMCISININ EŞİ DE TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Diyarbakır Vali Yardımcısı Sercan Gökdemir'in eşi Neslihan Gökdemir tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eşi ile birlikte gözaltına alınan Neslihan Gökdemir'in emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen ve savcılıktaki sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan Neslihan Gökdemir'in tutuklanmasına karar verildi.

        Soruşturma kapsamında eşiyle beraber gözaltına alınan Diyarbakır Vali Yardımcısı Sercan Gökdemir de çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. (AA)

        GAZİANTEP'TE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

        Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY'ye finans sağlayan kişi ve bunlara ait 5 şirkete eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Zanlılara ait adreslerdeki aramada, FETÖ/PDY içerisinde önemli konumdaki üst düzey örgüt mensuplarına verilen, tablo şeklinde Kıtmir duası, lale figürü ile birer dolarlık 11 banknot, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

        Gözaltına alınan 4 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan 3'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, biri ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. (AA)

        MUŞ MERKEZLİ OPERASYONDA 55 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Muş merkezli 15 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 55 kişi gözaltına alındı.

        Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 15 ilde operasyon düzenlendi.

        Operasyonda gözaltına alınan 55 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        ELAZIĞ MERKEZLİ 3 İLDE OPERASYON: 10 GÖZALTI

        Elazığ merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

        Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınan ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen askeri personel, memur, sağlık çalışanı ve esnafın da bulunduğu 10 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Elazığ, İzmir ve Bitlis'te düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 10 şüpheli yakalandı.

        Soruşturmanın yürütüldüğü Elazığ'a getirilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        AĞRI'DA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ağrı'da FETÖ/PDY'ye yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 esnaftan 2'si tutuklandı.

        Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5 esnafın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden N.K., ve Z.K., 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla tutuklanırken, A.K., F.C., ile N.C. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        ELAZIĞ MERKEZLİ 3 İLDE OPERASYON: 10 GÖZALTI

        Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında çalışma yaptı. Polisin yaptığı çalışmada aralarında aktif, açığa alınan ve KHK ile ihraç edilen askeri personel, memur, sağlık çalışanı ile esnaflarında bulunduğu şüpheliler belirlendi.

        Terörle mücadele ekipleri, belirlenen şüpheliler ile ilgili Elazığ merkezli İzmir ve Bitlis'te eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda aralarında bir yarbayın da bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şüpheliler, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

        ANKARA'DA 40 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

        REKLAM

        Başkentte, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 39'u daha önce İçişleri Bakanlığında çalışmış, biri halen görevde bulunan 40 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddia edilen 40 zanlıdan birinin halen Bakanlıkta çalıştığını, diğerlerinin ise açığa alındığını veya ihraç edildiğini belirtti.

        Yetkililer, gözaltı işlemlerine başlandığını kaydetti. (AA)

        KAYSERİ'DE 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 22 kişi gözaltına alındı.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, örgütle irtibatlı ve iltisaklı oldukları değerlendirilen 36 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

        Belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda zanlılardan 22'si gözaltına alındı.

        Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ