Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmit'te askerlere otobüste saldırı

        İzmit'te, çarşı iznine çıkan 5 asker, birliğe dönmek üzerebindikleri yolcu otobüsünde tartıştıkları gencin çağırdığı yakınlarının saldırısına uğradı. Otobüste yolcu olarak bulunan bir kadın, askerlerin saldırıya uğramasına engel olmak için önlerine siper oldu. Olayla ilgili 10 kişi gözaltına alındı.

        DHA'nın haberine göre olay geçen pazar günü, İzmit- Kandıra arasında sefer yapanyolcu otobüsunde meydana geldi. Çarşı izinlerini İzmit'te geçiren askerler, Kandıra'daki birliklerine dönmek için İzmit Halkevi mevkiindeki durakta otobüs beklemeye başladı. Askerler, bu sıradabir gençle bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Askerlerle, tartıştıkları genç, gelen Kandıra otobüsüne bindi, tartışma burada da sürdü. Genç, cep telefonuyla akrabalarını ve arkadaşlarını arayarak kendisini 5 kişinin dövdüğünü söyledi,yardım istedi. Gencin yakınları toplanıp, güzergah üzerindeki Çubuklu Osmaniye Mahallesidurağında otobüsün önünü kesip içine girdi. Yolcuların şaşkın bakışları arasında otobüse dalan grup askerleri tekme tokat dövmeye başladı.

        ASKERLERE SİPER OLDU

        Otobüste bulunan bir kadın askerleri dövenlere engel olmaya çalıştı. Kadın, askerin önüne siper olsa da kadını iterek askerleri dövmeye devam etti. Bir kişi hırsla koltuğun üzerine çıkarak askere tekmeler attı. Meydana gelen olayın ardından askerler olay yerine çağrılan ambulanslarla Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ardından da Seka Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

        Jandarma, yaptığı soruşturmanın ardından olaya karıştığını belirlediği10 kişiyi gözaltına aldı.

        7 KİŞİ TUTUKLANDI

        İHA'nın haberine göre, halk otobüsünün içerisinde akerleri darp eden 10 kişiden 7'si tutuklandı.

        İzmit-Kandıra yolunda bir otobüsün önünü keserek çarşı izninden dönen 5 askeri darp eden 10 kişi, İzmit Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından öğlen saatlerinde Kocaeli Adliyesi'ne sevk edilmişti. Jandarma ekiplerinin koruması altında adliyeye getirilen 10 kişinin yakınları basın mensuplarının görüntü almasını engellemek isterken arbede çıkmış ve Jandarma Komutanının kolu çıkmıştı. Adliyede işlemleri tamamlanan 10 kişiden 7'si tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla olmak üzere 3 kişi serbest bırakıldı.

        Arbede sırasında İzmit Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gazi Özdemir'in kolunun çıkmasına neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ttiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ