Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e Mescid-i Aksa mesajı: Endişeliyiz

        Dışişleri Bakanlığı, Kudüs'te Harem-i Şerif'te bir kez daha Cuma namazının kılınamaması ve yaşanan olaylarda 2 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili açıklama yaptı.

        • İsrail polisi, cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa'ya çıkan yollarda cemaate saldırdı. Filistinlilerin cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya girmek istemesinin ardından İsrail güçleri Filistinlileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı.

        DHA'nın haberine göre açıklamada; "Bugün Kudüs'te Harem-i Şerif'te bir kez daha Cuma namazının kılınamamasından; ayrıca yaşanan olaylarda iki ölü ve onlarca yaralı olmasından derin üzüntü ve endişe duyuyoruz. İsrail'in 1967'den bu yana işgal altında tutmakta olduğu Doğu Kudüs'teki Harem-i Şerif'in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı göstermesi insani ve hukuki bir yükümlülüktür. Müslümanların en kutsal ibadethanelerinden biri olan Harem-i Şerif'in girişlerine konulan dedektörler dahil tüm kısıtlamaların derhal kaldırılması ve biran önce statükoya geri dönülmesi yönünde uluslararası toplumun yaptığı çağrılara İsrail'in kulak vermesi beklenmektedir. Sükûnetin sağlanabilmesi bakımından bu elzemdir." denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ