Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İBB'nin işgal edilmesine ilişkin iddianame tamamlandı

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre; FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) binasının işgali, Prof. Dr. İlhan Varank'ın da aralarında bulunduğu 14 vatandaşın şehit edilmesi, 152 vatandaşın da yaralanmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, 1'i albay, 3'ü yüzbaşı, 1'i teğmen, 1'i asteğmen 2'si uzman çavuş, 42'si de er olmak üzere 50 tutuklu şüpheli asker hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle iddianame hazırlandı.

        İddianamede, şüphelilerin vatandaşların ve emniyet güçlerinin hedef gözeterek ateş ettikleri olaylar sırasında, "Şüpheli albay Zeki Demir, şüphelilere ‘Hiç bir merminiz boşa gitmeyecek. Halkın üzerine ateş edin. Bir mermi bir insan şeklinde emir verdiği", şüpheli yüzbaşılar Mustafa Alper Şengören, Ramazan Ertürk, Yakup Karaçelik, ile yüzbaşı Cihan Şahin, Ömer Faruk Nazlıcan'ın diğer şüphelilere "gelene ateş edin mermileri boşa harcamayın" emrini verdikleri belirtildi.

        İddianamede, "Yaşanan haince saldırı sırasında şüpheli uzman çavuş Sercan Met, şüpheli er Fırat Dalbudak'a bir tabanca vererek şüpheli Zeki Demir'e götürmesini söylemiştir. Şüpheli Fırat Dalbudak da söz konusu tabancayı şüpheli albay Zeki Demir'e vermiştir. Şüpheli Zeki Demir, olaylar sırasında Şehzadebaşı Caminden okunan selaya dahi tahammül edememiştir. Sela'nın okunması üzerine şüpheli Ömer Sevim'e gidip susturması yönünde emir vermiştir. Şüpheli Ömer Sevm yanına şüpheli er Murat Baz'ı alarak camiye girmeye çalışmış ancak kapının kilitli olması nedeni ile girememiştir" denildi.

        KAÇMAK İÇİN SİVİL CEKET GİYDİ

        İddianamede, "şüpheli yüzbaşı Mustafa Alper Şengören kaçmak için üzerine sivil bir ceket giymiş ve garajda saklanmaya başladığı, güvenlik güçlerince saklandığı garajda yakalandığı" belirtilerek, "Yaşanan bu süreçte tüm şüphelilerin eylem üzerinde birlikte ve hakimiyet kurarak ateş etmeleri sonucunda; İlhan Varank, Erkan Pala , Adil Büyükcengiz, Tahsin Gerekli , Ömer Cankatar, Murat Kocatürk, Haki Aras, İbrahim Yılmaz, Yunus Emre Ezer, Şuayıp Seferoğlu, Ahmet Kara, Metin Arslan Ramazan Sarıkaya ve Tolga Ecebalın, isimli vatandaşlarımız şehit olmuşlardır" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ