Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (25 Temmuz 2017)

        Yurtiçinde devam edenFETÖoperasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler ekleniyor.15 TemmuzDarbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programıBylockkullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 26 Temmuz 2017 Çarşamba günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        ESKİŞEHİR'DE YAKALANAN 10 KİŞİDEN 4'Ü TUTUKLANDI

        Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

        Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince kent merkezinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen örgütün il ve sağlık yapılanmasında yer aldıkları öne sürülen 10 kişi yakalandı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        SİVAS'TA 2 ASKER DAHA TUTUKLANDI

        Sivas merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2 asker daha tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖ/PDYye yönelik soruşturma çerçevesinde, Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 5 asker, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden emekli astsubay H.B. ile astsubay A.U.U. tutuklandı, teğmen M.Y, jandarma uzman çavuşlar M.Y. ve A.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Operasyon kapsamında dün de bir üsteğmen, bir uzman çavuş ve 4 astsubay tutuklanmış, bir astsubay ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan 4 astsubay da adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı. Üsteğmen E.G. ise emniyetteki ifadesinin ardından salıverilirken, firari bir şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Öte yandan gözaltındaki bir asker ile bu operasyon kapsamında bugün görev yaptığı Sivasta gözaltına alınan astsubay Y.E.Şnin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        ANTALYA'DA HAKKINDA YAKALAMA KARARI OLAN 1 KİŞİ YAKALANDI

        Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan kişi, Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alındı.

        İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri,FETÖ/PDY'nin öğrenci yapılanmasına yönelik Siirt'te yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan M.B'nin (25) Alanya'da olduğunu belirledi. Polis ekiplerinin yaptığı araştırmada, şüphelinin bir otelde çalıştığı tespit edildi.

        Gözaltına alınan zanlının, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri sürüyor. (AA)

        KIRŞEHİR'DE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kırşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 şüphelinden aralarında görevinden ihraç edilen emniyet müdür yardımcısının da olduğu 3 kişi tutuklandı.

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında kentteki örgüt üyeleri ve örgütle bağlantıları olduğu iddia edilen şüphelilere yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 kişinin, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlara Mücadele Şubesi'ndeki işlemleri tamamlandı.

        Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan, görevinden ihraç edilen il emniyet müdür yardımcısı E.A, işçi M.M.Ö. ve emekli imam M.A. tutuklandı, 3 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (AA)

        YALOVA'DA 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 22 zanlı gözaltına alındı.

        Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince kent merkezinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, örgütün il yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen, aralarında Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen öğretmen, Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve vergi dairesi çalışanının da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

        Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. (AA)

        İZMİR'DE 6 KİŞİ YAKALANDI

        Çeşme ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik çalışmalar kapsamında aranan 6 zanlı yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Deniz Hudut Kapısından yurt dışına kaçmak isteyen 2 kişinin FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edildi.

        Zanlılar, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

        Polis ekipleri yol kontrolleri sırasında da FETÖ/PDY üyesi oldukları tespit edilen 4 kişiyi yakaladı.

        Yunanistan'ın Sakız adasına geçmeye çalıştıkları iddia edilen zanlılardan B.K, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

        İki olayda gözaltına alınan diğer 5 şüphelinin işlemleri sürüyor. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE 10 KİŞİ YAKALANDI

        Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 10 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince kent merkezinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen örgütün il ve sağlık yapılanmasında yer aldıkları öne sürülen 10 kişi yakalandı.

        Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        SAMSUN'DA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 şüphelinin evinde FETÖ'ye ait CD ve kitaplar ele geçirildi. Soruşturmayı genişleten ekipler, şüphelilerle bağlantısı olduğu öne sürülen memur ile kamu kurumundan ihraç edilen memurlar ve serbest meslek sahibi 6 şüpheliyi daha gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. (AA)

        ANTALYA'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 zanlıdan 3'ü tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri aralarında öğretmen, ziraat mühendisi ve serbest meslek mensubu olan, bazılarının terör örgütünün gizli haberleşme uygulaması "ByLock" kullandığı tespit edilen 7 kişiyi gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 zanlıdan 3'ü "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla tutuklanırken, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        GAZİANTEP'TE 13 KİŞİ TUTUKLANDI

        Gaziantep'te gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 14 kişiden 13'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca silahlı terör örgütü FETÖ/PDY Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında farklı kamu kurumlarında görevli personellere yönelik yapılan operasyon gerçekleştirilmiş, operasyonda örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock kullandıkları tespit edilen toplam 14 kişi gözaltına alınmıştı. Sorgu ve işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüpheliden 13'ü çıkarıldığı Gaziantep Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Zanlılardan biri ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        REKLAM

        ANTALYAMERKEZLİ 6 İLDEKİ OPERASYON KAPSAMINDA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 25 şüpheliden 8'i tutuklandı.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve bir kısmının ByLock kullandığı tespit edilen 85 şüpheliden 25inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8i tutuklandı, 17si adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Diğer 60 şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

        FETÖ/PDY soruşturması doğrultusunda daha önce kapatılan AKÇADERin üyelerine yönelik soruşturmaya ilişkin Antalya merkezli 6 ilde 13 Temmuzda düzenlenen operasyonda, çeşitli meslek gruplarından 85 kişi gözaltına alınmıştı.

        Zanlıların, dernek çatısı altında örgüte eleman kazandırdıkları, "himmet" adı altında para topladıkları ve hükümet aleyhine propaganda yaptırdıkları öne sürülmüştü. "Beddua seansları" düzenleyen örgüt üyelerinin, darbe girişiminden sonra da faaliyetlerine devam ettikleri belirtilmişti. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ