Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Antalya Festival Çarşısı'nda yangın

        Antalya'da Aspendos Bulvarı'nda bulunan Festival Çarşısı'nda yangın çıktı. Alınan bilgiye göre, Aspendos Bulvarı'nda Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüs depolama alanı yanında bulunan Antalya Festival Çarşısı'nın ortasındaki bir dükkanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında yaklaşık 100 işyeri kül oldu.

        Meydan Kavağı Mahallesi Aspendos Bulvarı'nda yer alan Festival Çarşısı'nda saat 11.00 sıralarında yangın başladı. Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüs depolama yanında bulunan Festival Çarşısı'ndaki bir dükkanın elektrik aksamındaki kısa devreden kaynaklandığı tahmin edilen yangına, Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale etti. Yayılan duman şehrin birçok noktasında görüldü. Yangın, 17 itfaiye aracıyla müdahaleye rağmen rüzgarın da etkisiyle kısa sürede genişledi. Bazı esnaf yanan işyerinden dolayı gözyaşlarını tutamadı. Söndürme çalışmalarına, çarşı esnafı da destek verdi. Yangın, itfaiye ekibinin yaklaşık 2 saatlik çalışması sonucu kontrol altına alınabildi.

        REKLAM

        100 İŞYERİ ZARAR GÖRDÜ

        DHA'nın haberine göre; Festival Çarşısı Halk Pazarı Dernek Başkanı Muzaffer Canoğlu, yangında her biri 20-25 metrekare, çoğunluğu depo olarak kullanılan 100 işyerinin zarar gördüğünü söyledi. Canoğlu, esnaf olarak 11 yıldır acı bir süreç yaşadıklarını belirterek, "Ekonomik krizden dolayı iş yapamayan esnaf zaten ayakta zor duruyordu. Turist gelmediği için de yavaş yavaş dükkanlarını boşaltıyorlardı. Bir çok işyeri depo olarak kullanılıyordu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yıl sonunda esnafın eski Doğu Garajı'ndaki yerine taşınacağını söylemişti" dedi.

        Çarşıda 375 esnafın 540 işyeri olduğunu belirten Muzaffer Canoğlu, maddi hasarın büyük olduğunu, şu an için bir rakam söylemenin mümkün olmadığını kaydetti.

        REKLAM

        İŞYERİ SAHİPLERİ SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ

        Festival alanına gelen dükkan sahiplerinin bazıları, işyerindeki eşyaları dışarıya çıkardı. Yangında dükkanları zarar gören esnaflar sinir krizleri geçirirken, gözü yaşlı esnafları çevredeki vatandaşlar sakinleştirdi. Yangının başladığı sırada yan taraftaki bir restoranda çalışan Mustafa Kurmalı isimli vatandaş, "Yangın biz temizlik yaparken buradan hafif dumanlar çıkmaya başladı. Duman yükseldi ve şartelleri kapattık. Bizim dükkana bir şey olmadı ama diğer dükkanlara sıçradı. Elektrik kontağından çıkmış olabilir" dedi.

        YANGINLA İLGİLİ 2 GÖZALTI

        Yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangında, itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ederken, polis yangınla ilgili çevrede yaptığı araştırmada sabotaj ihtimaline karşılık şüphelendiği iki kişiyi gözaltına aldı. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı yangın, dükkanları kullanılamaz hale getirdi.

        ANTALYA BELEDİYE BAŞKANI: ESNAFA KOLAYLIK SAĞLANACAK

        AntalyaBüyükşehirBelediyeBaşkanıMenderes Türel, AK PartiAntalyaMilletvekili Mustafa Köse ile yangın çıkan çarşıda incelemelerde bulunarak, esnafa "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

        Türel, yangının neden çıktığının henüz tespit edilemediğini, güvenlik güçlerinin konuyu araştırdıklarını söyledi.

        Doğu Garajı Kültür Merkezi Projesi kapsamında Festival Çarşısı'nı taşımayı planladıklarını belirten Türel, "Yanan dükkanların hemen hemen hepsi boş. Bir iki dükkan depo olarak kullanılıyormuş.Yeni kültür ve çarşı merkezimize buradaki esnaf arkadaşlarımızı kısa zamanda götürme niyetimiz var. Onlarla görüşüyoruz. En kısa zamanda onları Doğu Garajı Kültür ve Çarşı Merkezimize taşırız." dedi.

        Türel, yanan alanla ilgili de ticareti devam ettiren esnafa kolaylık sağlanacağını ve buranın her türlü güvenlik önleminin alınacağını vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ