Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika... Batman'da terör saldırısı: 2 asker şehit

        Batman'ın Sason ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker şehit oldu.

        Sason ilçesi kırsalındaki Kelhasan bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında yola daha önce PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etti. Saldırıda yaralanan 2 asker, müdahaleye rağmen şehit düştü.

        BATMAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        Batman Valiliği, 2 askerin şehit olduğu patlamanın bu sabah saat 07.45 sıralarında Sason ve Kozluk ilçeleri arasındaki Acı Tepe bölgesindemeydana geldiğini, şehitlerden birinin uzman çavuş birinin de uzman onbaşı olduğunu açıkladı. Patlayıcının araziye basma düzenekli olduğunun değerlendirildiği belirtilen Batman Valiliği'nin yazılı açıklaması şöyle:

        "İlimiz Sason- Kozluk ilçeleri ara hattında başlayan `Şehit Uzman Jandarma Ali Gülnar-7 Operasyonu´nda 12 Ağustos 2017 Cumartesi günü icra edilen temas araması faaliyetinde emniyet için görevlendirilen Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı personelinin Acı Tepe bölgesinde basma düzenekli olduğu değerlendirilen el yapımı patlayıcıya saat 07.45 sıralarında basması sonucu bir jandarma uzman çavuşumuz ve bir jandarma uzman onbaşımız olmak üzere iki askerimiz şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman askerlerimize Allah´tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşları ile Yüce Türk Milleti'ne başsağlığı ve sabır dileriz. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ