Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şırnak'ta çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu

        Bu sabah 06:00 sıralarında Şırnak Merkez Güneyçam köyü üs bölgesine PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi ile birlikte çatışma çıktı. Yaklaşık 10 dakika süren çatışma sonrası PKK'lı teröristler kaçarken üs bölgesinden teröristlerin muhtemel kaçış noktalarına havan topları ile atış yapıldı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Melih Yiğit'in haberine göre; Güneyçam'daki çatışma ile eş zamanlı olarak Şırnak Merkez Şerivan Ormanları Sori Tepe mıntıkasında operasyona giden güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı. PKK'lı teröristler tarafından açılan ilk ateşte 1 asker şehit olurken, güvenlik güçlerinin anında karşılık verdi.

        Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için Namaz Dağı Üs Bölgesi'nden derin vadilere top atışları yapılırken, ATAK tipi helikopter de operasyona destek verdi. Bölgede operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.

        ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU, HATAY'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

        DHA'nın haberine göre; PKK'ya karşı sürdürülen operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Abdulhadi Yılmaz'ın Hatay'daki baba evinden ağıtlar yükseldi.

        Merkez Antakya İlçesi'ne bağlı Madenboyu Mahallesi'nde oturan Emine, Mustafa Yılmaz çiftine acı haberi askeri yetkililer verdi. Oğulları Uzman Çavuş Abdulhadi Yılmaz'ın şehit olduğu haberini öğrendikten sonra fenalaşan Yılmaz çiftine, hazırda bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin baba evi ve sokağı, Türk bayraklarıyla donatılırken, haberi duyan yakınları taziye için eve akın etti.

        Şehit Jandarma Uzman Çavuş Abdulhadi Yılmaz'ın bir yıldır Aysel Boydaz ile nişanlı olduğu ve operasyonlara katıldığı için düğün tarihini hep ertelediği belirtildi. Şehit Abdulhadi Yılmaz'ın cenazesinin bugün Hatay'a getirip torağa verilmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ