Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu İstanbul Hava durumu - İstanbul'da havalar ne zaman düzelecek?

        İstanbul'da dün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarısı yapılan yağmur başladı. Yağışın etkili olmasıyla yollarda trafik oluşurken bazı vatandaşlar yağmurda ıslanmamak için duraklara sığındı.

        Sağanak nedeniyle kentte şu anda herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı, belediye ve AFAD ekiplerinin ise acil müdahale amacıyla hazır bekletildiği öğrenildi.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi Twitter hesabından İstanbul'un uydu görüntüsü paylaşıldı.

        Trakya'da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde etkili olan yağışın ilerleyen saatlerde İstanbul il geneline yayılması ve akşam saatlerine kadar da aralıklarla etkili olması bekleniyor. Bugün İstanbul il genelinde gök gürültülü sağanak yağmurun yeniden kuvvetleneceği ve özellikle Anadolu Yakası'nda daha etkili olacağı tahmin ediliyor.

        İSTANBUL'DA YILDIRIMIN ÇARPMA ANI KAMERADA

        İstanbul'da yağmur nedeniyle zaman zaman gök gürültüsü ve yıldırım çarpmaları da meydana geldi. Meydana gelen yıldırım çarpması kameraya yansıdı.

        İL İL HAVA DURUMU

        Yağışların, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde kuvvetli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının İstanbul'da 2 ila 4 derece azalması beklenirken, rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvetle, yağış anında zaman zaman kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

        REKLAM

        Meteoroloji'den yapılan uyarıda, "Meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

        "DIŞARIDA FAZLA KALMAYIN"

        Prof. Dr. Orhan Şen yaptğı uyarıda, "1 saat sonra İstanbul'da yağış başlar. Dışarıda fazla kalmayın" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ