Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Aksaray'da benzin istasyonundan kaçırılan Egemen kurtarıldı

        Aksaray'da geçen pazartesiakşamı akaryakıt istasyonuna silahlı baskın yapankarmaskeli 2 kişi tarafındankaçırılan 10 yaşındaki E. D., bu sabaha karşı İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Ankara'dan gelen Özel Hareket polisleriyle birliktedüzenlediği operasyonla kurtarıldı.

        KISA SÜRELİ ÇATIŞMA ÇIKTI

        DHA'nın haberine göre, çocuğu 36 saat boyunca rehin tutan şüphelilerFerhan K. ve Berat Batuhan K., çıkan kısa süreli çatışmanın ardından yakalanıp gözaltına alındı. Çatışmada ayağından yaralanan Ferhan K. ve Berat Batuhan K.'nın,Egemen'i, akaryakıt istasyonu sahibi babasından fidye istemek için kaçırdıklarıbelirlendi.

        Aksaray'ın Ortaköyİlçesi'ne bağlı Balcı Köyü yakınında bulunan Galip D.'e ait akaryakıt istasyonuna pazartesi akşamı saat 18.00sıralarında plakasız otomobille gelen kar maskeli2 kişi, pompacı23 yaşındaki Hasan Ekmen'e tabancayla ateş etti. Hasan Ekmen'iyaraladıktan sonra akaryakıt istasyonunun market bölümüne giren saldırganlar,burada bulunan istasyon sahibi Galip D.'inoğluE. D.'i silah zoruyla otomobile bindirip kaçırdı.

        POLİS VE JANDARMA TEYAKKUZA GEÇTİ

        Olayın duyulmasından sonra güvenlik güçleri, kaçırılan E. D.'in kurtarılması için geniş çaplı çalışma başlattı.İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ'ın başında bulunduğu ekip, jandarma ile birlikte Ortaköy İlçesi'nde geniş çaplı arama çalışması başlattı. Yapılan çalışma sonucu akaryakıt istasyonuna 6 kilometre uzaklıkta Ekecik Dağı eteklerinde68 KR679 plakalı araç terk edilmiş olarak bulundu. Aracın, Egemen'in kaçırıldığı araç olduğu belirlendi.

        REKLAM

        ADIM ADIM ŞÜPHELİLERE ULAŞILDI

        Otomobilin, poliste 'uyuşturucu kullanmak' suçundan kaydı bulunan akaryakıt istasyonuna yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Borucu Köyü'nde oturan Ferhat K.'yaait olduğunu belirlendi. Araştırmasını derinleştiren polis, Ferhat K.'nın olaydan yaklaşık 6 gün önce akaryakıt istasyonunda çalışmaya başladığını ve 2 gün çalıştıktan sonra da işten ayrıldığını saptadı.

        Bunun üzerine polis, Ferhat K.'nın cep telefon numarasını teknik takibe aldı. Yapılan takip sonucu Ferhat K.'nınsık sık 16 yaşındaki H.D. ile görüştüğünü belirledi. Ardından H.D. polis tarafından gözaltına alındı.

        H.D., yapılan sorgulamasında Egemen'i, Ferhat K. veBeratBatuhan K.'nınile birlikte kaçırdıklarını ve aracı arazide terk ettikleri sırada da korkup onların yanından kaçtığını söyledi. Ardından cep telefon numaralarınıbelirleyenpolis, diğer iki şüphelinintelefonunu da teknik takibe aldı. Polis, şüphelilerin cep telefonlarından alınan sinyallerde Ekecik Dağı yakınlarındaki arazilerde sürekli gezdiklerini, ardından da Borucu Köyü yakınlarındaki boş bir evde sabit olarak beklediklerinibelirledi.

        Güvenlik güçleri, kaçırılan E. D.'in zarar görmeden bir an önce kurtarılması için zamanla yarıştı. İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, düzenlenecek operasyon için Ankara'dan Özel Hareket ekibi geldi.

        OPERASYONUN DÜĞMESİNE BASILDI

        Özel Harekat ekiplerinin gelmesinin ardından, bugün saat 05.30 sıralarında Egemen'in tutulduğu evin etrafı sarıldı. Jandarma da Borucu Köyü'nüngiriş ve çıkışlarını tutup, geçişlere kapattı. Ekipler tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardındaneve operasyon düzenlendi.

        Polisin geldiğini fark eden Ferhat K. veBerat Batuhan K., tabancayla polise ateş açtı. Bunun üzerine çatışma çıktı. Şüphelilerden Ferhat K., bacağından vurulupyaralandı. Diğer şüpheli Berat Batuhan K. dayara almadan gözaltına alındı.

        Özel Harekat polisleri, evde odanın birinde köşede saklanan ve büyük korku yaşayan Egemen'i, yarım saat süren buradaki operasyonun ardından saat 06.00 sıralarında sağ olarak kurtardı.

        FİDYE İÇİN KAÇIRMIŞLAR

        Çatışmada yaralanan şüpheliFerhat K., ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, Berat Batuhan K.sorgulanmak üzere Ortaköy Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin ilk ifadelerinde, 36 saat rehin tuttukları çocuğu, akaryakıt istasyonu sahibi olan babasından fidye istemek için kaçırdıklarınısöyledikleri öğrenildi.

        ANNE VE BABA, OĞULLARINA HASTANEDE KAVUŞTU

        Kurtarılan E. D. de sağlık kontrolünden geçirilmek için Ortaköy Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ardından ailesine haber verildi. Baba Galip D. ve anne Gülfidan D., hastaneye gelerek, oğullarına kavuştu.

        Aksaray Valisi Aykut Pekmez ve Emniyet Müdürü Ali Karabağ da hastanede aileyi ziyaret etti. Sevinç gözyaşları döken D. çifti, İl Emniyet Müdürü Karabağ'a ve tüm güvenlik güçlerine teşekkür etti.

        "BU MUTLULUĞUN TARİFİ YOK"

        Egemen, yapılan kontrollerininardındanailesi tarafından evine götürüldü. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığı tespit edilen ancak yaşadığı psikolojik travma nedeniylekonuşmayan Egemen, anne ve babasına sarıldı.

        Anne Gülfidan D., ''Şu an çok mutluyum. Bu mutluluğun tarifi yok. Sanki kanatlarım var, ben şu an uçuyorum. Mutluluktan öleceğim. Oğlumun kurtarılacağını hissediyordum"dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ