Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İzmir'de Patlama Son Dakika

        İzmir'in Buca ilçesinde, cezaevi servis aracının geçişi sırasında çöp konteynerinde patlama meydana geldi. Patlamada 8 kişi yaralandı. Yaralılardan 7'si ayakta tedavi edildi. 1 yaralı ise Acil Servis'te müşahade altına alındı.

        Patlamada cezaevi servis otobüsü ile park halindeki bazı araçlar ve bir binada hasar oluştu. Bölge güvenlik çemberine alınırken cadde trafiğe kapatıldı. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın olay yerine geldi.

        BAŞSAVCILIK: PATLAMANIN NEDENİ EL YAPIMI BOMBA

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Buca ilçesindeki patlamaya ilişkin bir açıklama yaparak, patlamanın el yapımı bir bombayla gerçekleştirildiğini ve Buca Kırıklar Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki 7 personelin yaralandığını bildirdi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Buca ilçesinde meydana gelen ve Buca Kırıklar Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki personellerini taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını ifade eden savcılık, bombanın el yapımı olduğunu açıkladı. Başsavcılık açıklamasında, şunları kaydetti:

        "31 Ağustos 2017 tarihinde, Buca Kırıklar Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde görevli personeli taşıyan servis aracının geçiş güzergahı üzerinde bulunan Buca ilçesi, Ahmet Piriştina Bulvarı, 1401 Sokak mevkiinde çöp konteynerine bırakılan el yapımı bombanın saat 08.01'de patlatılması sonucu, olayda 1 servis şoförü ve 6 kurum personeli olmak üzere 7 kişi yaralanmıştır. Hain saldırı sonrasında yaralılar olay yerine en yakın hastanelere kaldırılmış olup, 6 yaralı ayakta gerekli tetkik ve tedavileri yapılarak taburcu edilmiş, ayağından yaralanan 1 personelimiz ise ameliyata alınmıştır. Olayla ilgili olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır."

        ADALET BAKANLIĞI'NDAN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

        Adalet Bakanlığı, İzmir Buca'da Ceza İnfaz Koruma Memurlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıyla ilgili olarak, yazılı bir açıklama yaptı.

        Bakanlığın açıklaması şöyle:

        "İzmir Buca Kırıklar Ceza İnfaz Kurumları'nda çalışan Ceza İnfaz Koruma Memurlarımıza yönelik bombalı saldırıyı şiddetle kınıyor, bu alçak saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Araç şoförü ile birlikte 10 personelimizi hedef alan bu saldırıda tek tesellimiz, Allah'a şükürler olsun ki can kaybı olmamasıdır. Topuğundan yaralanan bir Ceza İnfaz Koruma memuru arkadaşımız ameliyata alınmış, diğer arkadaşlarımız ise hafif yaralanmış, ayakta tedavileri yapılmıştır. Yaralı arkadaşlarımıza Allah'tan acil şifalar diliyoruz.

        "ADLİ TEŞKİLAT CAMİAMIZA BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN"

        Adli teşkilat camiamıza büyük geçmiş olsun. İzmir Valiliğimiz, Başsavcılığımız ve sağlık çalışanlarımız saldırıya maruz kalan arkadaşlarımıza her türlü ilgi ve desteği göstermektedirler. Olayın faillerinin bulunması için de Valiliğimiz, Emniyet teşkilatımız ve Başsavcılığımız gerekli çalışmaları sürat ve titizlikle yürütmektedir. Gelişmeler, İzmir Valiliğimizce kamuoyuyla paylaşılacaktır.

        Cezaevi personelimize yönelik bu saldırı, sadece Ceza İnfaz Koruma Memurlarımıza değil, aynı zamanda hukuka, adalete, milletimize, devletimize yöneliktir. Geçmişte de örneği görülen; hâkimlerimize, savcılarımıza, zabıt kâtiplerimize, mübaşirlerimize, diğer adliye çalışanlarımıza, adliyelerdeki güvenlik görevlilerimize ve ceza infaz kurumu personelimiz ile onları ailelerine yönelik saldırıların amacı açıktır. O amaç da, hukuku üstün kılmak isteyen, bunun için canla başla çalışan bir camiayı, bu kutlu çabasından geri bırakmaktır. Ama bütün bu çabalar nafiledir. Bu saldırılar; hukuku üstün kılmak için çalışan, milletimizin adalet beklentisini yerine getiren teşkilatımızın, bu doğrultudaki irade ve çabasını asla zaafa uğratamayacaktır. Adalet Bakanlığı olarak; terör saldırısında yaralanan Kırıklar Ceza İnfaz Kurumları personeli arkadaşlarımıza, ailelerine, camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Adalet Teşkilatı olarak her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz."

        EMNİYET MÜDÜRÜ ALTINOK'TAN AÇIKLAMA

        Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, İzmir'in Buca ilçesinde cezaevi servisinin geçişi sırasındaki patlamaya ilişkin, "Arkadaşlarımız araştırıyorlar. En kısa sürede netice alacağımızı zannediyorum." dedi.

        Eskişehir-Bursa karayolundaki trafik kontrol ve uygulama noktasını ziyaret eden Altınok, gazetecilere yaptığı açıklamada, Buca'da sabah saatlerinde yaralıların olduğu bir terör saldırısının yaşandığını anımsattı.

        Terör saldırısına ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirten Altınok, şu ifadeleri kullandı:

        "Arkadaşlarımız çalışıyor. Yaralılarımız var, hayati tehlikeleri yok. Çöp konteynerine yerleştirilmiş bir patlayıcının, cezaevi görevlilerini taşıyan servis otobüsünün geçtiği sırada patlatılması sonucu olay meydana geldi. Otobüste hasar var. Yaralılarımızın hayati tehlikesi yok. Arkadaşlarımız araştırıyorlar. En kısa sürede netice alacağımızı zannediyorum. Yaralanan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

        "HAYATİ TEHLİKESİ YOKTUR"

        İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Buca ilçesinde cezaevi servisinin geçişi sırasındaki patlamaya ilişkin, "Buca Kırıklar Cezaevine personel taşıyan servis aracına yönelik hareket halinde iken patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucu 7 personel yaralandı. Yaralılardan biri 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı. Diğer yaralılar tedavi edilip taburcu edilmiştir." dedi.

        Vali Ayyıldız, beraberinde İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru ve İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ile Buca Seyfi Demirsoy Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Yetkililerden yaralıların durumu hakkında bilgi alan Ayyıldız, yaptığı açıklamada, yaralanan 7 pesonelin hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

        Patlamanın sabah saatlerinde meydana geldiğini kaydeden Ayyıldız, şunları kaydetti:

        "Saat 08.00 sıralarında Buca Kırıklar Cezaevine personel taşıyan servis aracına yönelik hareket halinde iken patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucu 7 personel yaralandı. Ayağından yaralanan bir kişi 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi yoktur. Diğer 6 kişi ayakta tedavi edilip taburcu edilmiştir."

        Bu arada, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmayı yürütmek üzere iki savcının görevlendirildiği öğrenildi.

        REKLAM
        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ