Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Cumhurbaşkanına suikast girişimi davası tekrar başladı

        15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris'te Cumhurbaşkanına yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesi ile ilgili Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden dava tekrar başladı.

        'BOŞANMA' DİYALOĞU

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi davasında öğleden sonra devam edilen duruşmada, darbe girişimi öncesi MAK Timi'nde görevli olan astsubay Selman Çankaya, savunmasına kaldığı yerden devam etti. Çankaya, "Sürekli taleplerimiz reddediliyor. Basit bir boşanma davası bile yıllarca sürerken bizim davamız 5 ayda neredeyse sonuçlanacak" dedi.

        Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ ise, "Her şey nizamlı bir şekilde devam ediyor. Boşanma davası 1 yıl sürmüyor. Gökhan Şahin Sönmezateş ise tek celsede boşanıyor. Esas hakkında savunma için oradasın" dedi.

        REKLAM

        Baştoğ, oturduğu yerden kalkarak, "Bütün taleplerimizi reddediyorsunuz" diyen sanıklardan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli yüzbaşı Ergün Şahin'i, söz verilmeden konuştuğu gerekçesiyle duruşmadan attı. Jandarma tarafından salondan çıkartılan Şahin, "Yaptığınız bizim haklığımızı gösteriyor" diye bağırdı.

        Yüzbaşı Şahin'in, karar duruşmasına kadar devam edecek diğer celselere alınmamasına karar verildi.

        İDDİANAMEDEN

        FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı şüpheli olduğu iddianamede, sanıkların, "Cumhurbaşkanına suikast", "Anayasayı ihlal", "yasama organına karşı suç", "hükümete karşı suç", "silahlı terör örgütü yöneticisi olma", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "zincirleme şekilde cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama", "zincirleme şekilde silahla tehdit", "Cumhurbaşkanına hakaret", "zincirleme şekilde kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret", "kamu malına zarar verme", "mala zarar verme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlali" ve "nitelikli yağma" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

        REKLAM

        Saldırıyı gerçekleştiren FETÖ'nün "suikast timi"ndeki biri firari 37 asker için en az 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ