Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Sezgin Tanrıkulu hakkında SİHA soruşturması

        CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun Twitter hesabından paylaştığı Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) mesajı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

        Habertürk TV'nin edindiği bilgiye göre savcılık soruşturmayı Tanrıkulu'nun devletin Silahlı İnsansız Hava Araçlarıyla (SİHA) sivil vatandaşları vurup öldürdüğünü iddia ederek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin manevi şahsiyetini aşağıladığına dair somut deliller bulunduğu gerekçesiyle TCK'nIn 301. maddesi kapsamındabaşlattı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisi Ana muhalefet partisinin bir temsilcisi çıkıyor; "SİHA'lar sivilleri vurmuş". Nerede o siviller. SİHA'lar teröristleri vuruyor. Bunu CHP'nin temsilcileri vs. durduramaz. Ben beklerdim ki CHP'nin lideri çıksın, "Ey Tanrıkulu, sen kimden yanasın. Güvenlik güçlerinden yana mısın?" desin

        KHK İLE GETİRİLEN SORUŞTURMA YETKİSİ İLK KEZ KULLANILDI

        694 Sayılı KHK ile getirilen milletvekillerine soruşturma açılması yetkisi de böylece ilk kez CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na yönelik soruşturma ile, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kullanılmış oldu.

        Bakan Canikli'den açıklama Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Çıkacaksın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili olarak görev yapacaksın, bu milletin ekmeğini yiyeceksin ama terör örgütünün sözcülüğünü yapacaksınız. Terör örgütü bu güne kadar binlerce sivili katletti onu görmeyeceksin, silahlı İHA'larla bugüne kadar hiçbir sivile zarar gelmemiştir, sadece teröristler imha edilmektedir, sadece teröristler" diye konuştu.

        KHK'daki ilgili madde şu şekilde;

        Madde 146-5271 sayılı Kanunun 161'inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

        "(9) Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma yapma yetkisi, Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı ve bu yer ağır ceza mahkemesine aittir. Soruşturmayı Cumhuriyet Başsavcısı veya görevlendireceği vekili bizzat yapar. Başsavcı veya vekili, suçun işlendiği yer Cumhuriyet savcısından soruşturmanın kısmen veya tamamen yapılmasını isteyebilir. Gecikmesinde sakınca bulunan hallerde suçun işlendiği yer Cumhuriyet savcısı zorunlu olan delilleri toplar ve gerekmesi halinde alınacak kararlar bakımından bulunduğu yer sulh ceza hakimliğinden talepte bulunur"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ