Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'li vekilden Baydemir'in küfürüne destek

        CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, Osman Baydemir'in küfürlü açıklamasıyla ilgili olarak, "Bu ifadeyi devlete yönelik olarak hiç kabul etmem de hükümetin yanlışının bir karşılığı olarak kabul edilebilir" dedi.

        CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Baydemir'in bu açıklamasını duyunca çok üzüldüğünü dile getirdi. Seçilmiş, halkı temsil eden bir belediye başkanına bu kelimenin hiç yakışmadığını belirten Öğüt, "Bu hükümet, bu devlet hepimizin. Hükümete de sahip çıkmamız lazım, devletimize de. Böyle polemiklerle devleti ve hükümeti yıpratmanın anlamı yok. Bu açıklama talihsiz bir açıklamadır. Hem kendisini, hem tüm Türkiye'yi, hem de kendi yandaşlarını üzmüştür" dedi.

        CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin ise, "Bu ifadeyi devlete yönelik olarak hiç kabul etmem de hükümetin yanlışının bir karşılığı olarak bu kabul edilebilir" dedi.

        Bu konunun Cumhurbaşkanı'ndan başlayan bir yanlış silsilesi olarak sürdüğünü öne süren Ergin, hükümetin konuyu çok yanlış ve hazırlıksız başlattığını savnudu. Ergin, "Çok büyük umut verdiler. Bu umutların karşılanma şansı yoktu. Bu millet onların beklentilerine yanıt verecek olaylar karşısında suskun kalmazdı, kalmadı da. Öyle olunca hükümet çark etmek zorunda kaldı. Şimdi hükümet kıvranıp duruyor. Onlar da hükümete karşı her geçen gün sertleşiyorlar. Doğal olarak hükümete karşı sertleşirken bir yandan devlete karşı sertleşme olarak da yansıyor. Kabul edilebilir bir söylem değil ama en azından böyle bir söylem hükümetin ve onun başının aklını başına getirir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ