Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Biz düzenlesek 10 katını toplarız

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı yapılan, “Cumhuriyet mitingi”ne yönelik AKP’lilerin tepkileri devam ediyor. AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, her meydana toplanan kalabalğın, Meclis iradesini değiştirmeyeceğini belirterek, “Biz de miting düzenlersek on katı kalabalık toplarız. Her kalabalık sonrası Meclis kararını mı değiştirecek? Bu Meclis iradesine müdahale olur” dedi.

        AKP Grup Başkanvekili Fatsa, düzenlediği sohbet toplantısında, Meclis çalışmaları hakkında bilgi verdi ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

        KİMSE AKP VE ERDOĞAN’I SEVMEK ZORUNDA DEĞİL

        Fatsa, 14 Nisan Cumartesi Ankara’da yapılan “Cumhuriyet mitingi”ni değerlendirdi. Yasal çerçeve içerisinde kalmak suretiyle, herkes her türlü demokratik haklarını kullanabileceğini, fikirlerini söyleyebileceğini belirten Fatsa, “Ancak, haklar kullanılırken, yapılan konuşmaların iyi değerlendirilmesi gerekir” dedi.

        “Kürsüde konuşanlarla, mitinge katılan kalabalık arasında amaç farkı vardı” diyen Fatsa, “Bu konuşmalar toplum tarafından onaylanmadı. Orada yapılan konuşma ve sloganlara katılmamız mümkün değil. Kimse Erdoğan’ı ve AKP’yi sevmek zorunda değil. Kimse AKP’nin yaptıklarını, Erdoğan’ın düşüncelerini paylaşmak zorunda değil. Ama, AKP’yi seçen milli iradeyi hedef almak doğru değil” diye konuştu.

        ERDOĞAN GECE YARISI BASKINIYLA GELMEDİ

        Erdoğan ve AKP’nin, gece yarısı baskınıyla gelmediğinin söyleyen Fatsa, “AKP, millet iradesiyle geldi. Kimse bu iradeyi hiçe sayamaz. Orada yapılan konuşmalara bakıldığında AKP ve Erdoğan’a duyulan tepkinin ötesinde millet iradesine ciddi bir tavır ve davranışlar kamuoyu tarafından onaylanmamıştır” dedi.

        “Falancı Cumhurbaşkanı olmasın” bu gibi düşünceleri herkesin söyleyebileceğini ifade eden Fatsa, “İşler Anayasal bir çerçevede yürüyorsa, burada insanların aklına şu soru geliyor. Siz cumhurbaşkanına mı yoksa, Anayasa’ya mı karşısınız?” diye sordu.

        Düzenlen mitingde, herkesin mesajı aldığını belirten Fatsa, Türk halkının bu mesajın hakkını vereceğini söyledi. Meclis’in, Türk milletinin iradesiyle şekillendiğini kaydeden Fatsa, meydanlara toplanan kalabalığa göre Meclis’in kararını değiştirmesinin mümkün olmayacağını ifade etti.

        MECLİS KALABALIĞA GÖRE KARAR VERMEZ

        Meclis’in, sokakta ki kalabalığa göre karar veremeyeceğine işaret eden Fatsa, konuşmasına şöyle devam etti:

        “Diyelim ki, kalabalığın istediği doğrultuda Meclis kararını değiştirdi. Yarın başka bir kalabalık olsa, Meclis yine mi kararını değiştirecek? O zaman milli iradeyi Meclis’in neresine koyacaksınız. Yarın daha büyük kalabalık çıkarsa Meclis ona göre mi karar verecek. Biz yarın kalabalığın on katını toplarız. O zaman, Meclis yine mi kararını değiştirecek.”

        ANKA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ