Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ecevit'in hastalığıyla ilgili iddialar

        İkinci ''Ergenekon'' davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, merhum Bülent Ecevit'in başbakanlığı sırasında Başkent Üniversitesinde tedavi gördüğü hastalığıyla ilgili tüm bilgi, belge ve yazışmaların, ''varsa'' eşi Rahşan Ecevit ve eski koruma müdürü Recai Birgün'den istenmesini kararlaştırdı.

        Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde 19 Şubat Cuma günü yapılan duruşmadaki taleplere ilişkin alınan kararlar, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde açıklandı.

        Buna göre, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, merhum Bülent Ecevit'in başbakanlığı sırasında Başkent Üniversitesinde tedavi gördüğü hastalığıyla ilgili tüm bilgi, belge ve yazışmaların, varsa eşi Rahşan Ecevit ve eski koruma müdürü Recai Birgün'den istenmesine hükmederek, gönderilecek tüm belge ve CD'lerin İstanbul Adli Tıp Kurumuna yollanıp, yapılan tetkik ve tahlillerin Ecevit'in hastalığı ve yaşıyla uygun olup olmadığının bu kurumdan sorulmasını kararlaştırdı.

        Heyet, tutuklu sanık Mustafa Dönmez'in talebi doğrultusunda, 12-13 Ocak 2009'daki Ankara Gölbaşı Zir Vadisi aramalarına ilişkin polis kamerası kayıtlarının, hiç kesinti yapılmamış ve orijinal halde, 2 suret olarak Ankara Emniyet Müdürlüğünden istenmesine ve cevap geldiğinde bir suretinin dijital ortamda sanık Dönmez'e verilmesine hükmetti.

        TELEVİZYON KANALLARINDAN KASETLER İSTENECEK

        Heyet, Zir Vadisi aramalarında hazır bulunan ve naklen çekim yapan TRT, Show Tv ve Kanaltürk televizyonlarından, 12 Ocak 2009 akşamı yapılan yayınların kasetlerinin istenmesi için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğüne yazı yazılmasına karar verdi.

        Tutuklu sanıklardan Mustafa Özbek'in avukatının, ''Türk Metal Sendikası hesaplarının bağımsız bir kurul tarafından incelenmesi'' talebinin, aynı konuda Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulunca inceleme yapılması nedeniyle reddini öngören heyet, sanık Durmuş Ali Özoğlu'nun tüm taleplerinin de dosyaya katkısı olmayacağı gerekçesiyle reddini kararlaştırdı.

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mehmet Haberal'ın avukatının talebi doğrultusunda, merhum Bülent Ecevit'e ait Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesindeki tedavi evraklarının mahkemeye ulaşması nedeniyle bu hususta ayrıca bir işlem yapılmasına gerek olmadığını belirterek, Haberal'ın savunmasının telekonferansla alınabilmesi ve gerekli teçhizatın sağlanabilmesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına karar verdi.

        Adli Tıp Kurumuna yazılan yazıya, tanık Recai Birgün'ün ifadesinin onaylı suretinin, iddianamenin ve sanık Mehmet Haberal ile ilgili bölümün eklenmesine de karar veren heyet, Trabzon Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılarak, sanık Kemal Aydın'ın 11 Ocak 2007'de Trabzon'da yerel yayın yapan bir televizyonda katıldığı programa ait ses ve görüntü kayıtlarının DVD ortamında istenmesini kararlaştırdı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ