Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mumcu'dan sitem

        Mumcu, partisinin 9. Olağan Büyük Kongresi öncesinde, parti genel merkezinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına girerken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        DYP ile birleşme konusunda gelinen son noktanın sorulması üzerine Mumcu, şunları kaydetti:

        ''Şu ana kadar bizim beklentilerimizi karşılayacak bir gelişme yaşanmadı maalesef. Biz bu konuda beklentimizin ne olduğunu belki çok iyi anlatamadık. Demokrat Parti'nin Türkiye'de umut, heyecan yaratan yeni bir terkip olması konusunda her türlü fedakarlığa razı olarak başladığımız girişimde bize söz verilen ne varsa kamuya da açıkça ifade edilmesini bekliyoruz. Çünkü buna ihtiyaç var. Yazılı protokol hükümleri yerine getirilmedi. Onun için bir takım mazeretler öne sürüldü. Bunlar haklı da olabilir. Onu da anlayışla karşılamaya hazırız. Ama bunların, bundan sonra devam etmeyeceğinin açıkça anlaşılması lazım.

        Dört noktaya açıklık getirilmesini istiyoruz. Teşkilatların bütünleşmesi konusunda yöntem ve takvim ne olacak? Genel İdare Kurulu'nda (GİK) eşit temsil konusunda protokolde söz vermiştik, yazılı imza atmıştık. Şu ana kadar gerçekleştirilmedi. Bundan sonra gerçekleştirilmesi konusunda yöntem ve takvim ne olacaktır?

        Anavatan Partisi'ne adaylık müracaatında bulunan insanların adaylıkları hangi yöntemle değerlendirilecektir. Yani bu partinin bir birleşik parti olmaktan kaynaklanan karakteri, aday listelerinde nasıl adil bir şekilde yansıyacaktır. Ve en önemlisi (temiz yüzler yeni sözler) diye çıkmıştık. Hala temiz yüzler yeni sözler konusunda ısrarlı ve kararlı olduğumuzun bir kez daha teyit edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun bize değil kamuoyuna söylenmesi yeterlidir. Biz bu işi bozmak istemiyoruz. Biz, bu iş olsun diye bir çok fedakarlık göze aldık. Yani üstümüze düşen başka ne fedakarlık varsa bunu da göze alırız ama sadece ve sadece açıklık istiyoruz.''

        -''KENDİSİ HAKKINDA TÜRK MİLLETİ KARARINI VERMİŞ''-

        Bir soru üzerine Mehmet Ağar ile görüşmediklerini belirten Mumcu, bir gazetecinin ''Mesut Yılmaz'ın önce kendisini sonra Ağar'ı eleştirdiğine ilişkin sözleri var. Buna bir yanıtınız olacak mı?'' sorusuna şu karşılığı verdi:

        ''Kendisini başkalarıyla eşleştirerek kurtarabileceğini zannediyorsa yanılıyor. Kendisi hakkında Türk milleti kararını vermiş. Çok fazla soru sormak söz söylemek istemiyorum ama bu ülkede kamuoyu araştırmaları yapılıyor. Bakın bakalım bu kamuoyu araştırmalarında en sevilmeyen kim? Abdullah Öcalan mı yoksa bir başkası mı?''

        Mumcu, kongre sürecine ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ