Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şener için başlatılan 'açlık grevi' sona erdi

        Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in cuma günü milletvekili adayı olmayacağını açıklamasından sonra yönetim kurulu üyeleriyle açlık grevine başladıklarını anımsatan Kuru, şöyle konuştu:

        “Amacımız Sivas'ın yetiştirdiği ve Türkiye'ye mal olmuş böylesine şahsiyetli, dik duruşlu, açık sözlü bir devlet adamının siyasete aktif şekilde devam etmesini sağlamaktı. Ama sayın bakanımız kararını vermiş ve kararından da vazgeçmemiştir. Gençlik kolları teşkilatı olarak sayın bakanımızın kalması için ölümü dahi göze aldık. Bu grev bunu göstermektedir.”

        AKP iktidarının Türkiye'de yeni açılımlar oluşturduğunu, her alanda yeni reformlarla ülkenin önünü açtığını ifade eden Kuru, bu başarıdan Sivas'ın da Şener sayesinde yararlandığını söyledi.

        Sivas'ın yatırımlar sayesinde adeta bir cazibe merkezi olduğunu kaydeden Kuru, şöyle devam etti:

        “Çünkü, Sivas'ın marka olmuş bir başbakan yardımcısı, Abdüllatif Şener'i var. Ülkesini, memleketini bu kadar seven bir bakana sahip olmak her kente nasip olmaz. Birçok çalışmalarda başbakan yardımcımız Abdüllatif Şener'in emeği vardır. Sivas'ın ona destek vermemesi bizleri üzmüştür. Boş yere bakanımız üzerinden siyaset yapmaya çalışmak, bakanımızı başbakanımızla karşı karşıya getirmek, kazanan kaybeden tarafları oluşturarak acaba bakanımızın gerçekten kaybedeceğine inandılar mı? onları anlamış değiliz. O gün 'Bakan kaybetti' diyenlere sesleniyorum, şimdi bakan mı kaybetti, yoksa Sivas mı?”

        Bakan Şener'in her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Kuru, “Belki aday olmayacak ama o bizlerin gönlünde yine milletvekili, yine aday, yine başbakan yardımcısı olarak kalacak” dedi.

        Açlık grevinin sona erdirilmesiyle ilgili olarak Bakan Şener ile görüştüklerini ifade eden Kuru, şunları söyledi:

        “Şener, Gençlik kollarının bu davranışından dolayı bizleri tebrik etti, her zaman gençlik kollarının yanında olduğunu söyledi, 15 yıllık bir çerçeve çizdiğini ve bunun neticesinde aldığı karardan dönmeyeceğini vurguladı. Aldığı karara saygı duyuyor ve grevimizi başbakan yardımcımız Abdüllatif Şener'in ısrarı ve isteği üzerine burada sonlandırıyoruz. Grev boyunca yanımızda olmayan il, merkez ilçe ve kadın kolları teşkilatının değerlerine nasıl sahip çıktıklarının yorumunu Sivas halkına bırakıyorum. Grevimiz memleketimiz içindi. Her kesimden insanlar destek verirken kendi teşkilatlarımızdan bakanımız için destek alamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz.”

        Açıklamanın ardından alkışlarla “Sivas seninle gurur duyuyor” diye bağıran grup, astıkları pankartları toplayarak dağıldı.

        Bu arada, Bakan Şener'in milletvekili adayı olmama kararı üzerine İstasyon Caddesi'nde açılan standda başlatılan imza kampanyasının sürdüğü, şu ana kadar 40 binin üzerinde imza toplandığı bildirildi.

        A.A

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ