Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İsrail'in yıkılması için geri sayım başladı

        Ahmedinejad, İran İslam devrimi lideri Humeyni'nin ölümünün 18. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, ülkesinin izlediği politikanın, Filistin, Lübnan ve Irak halklarına direnişte örnek olduğunu savundu.

        İsrail'in geçen yaz Lübnan'a saldırdığını ve bir aydan fazla süren savaşta yenildiğini söyleyen Ahmedinejad, "Lübnan halkı İsrail rejiminin 60 yıllık gururunu kırdı ve siyonist rejimin yok olma düğmesine bastı. Artık İsrail için geri sayım başladı. İnşallah, yakın bir gelecekte siyonist rejimin yok oluşuna tanık olacağız" diye konuştu.

        Ahmedinejad, on gün önce İsfahan'da yaptığı konuşmada da "Geçen yılki gibi bu yaz da Lübnan'a saldırmayı düşünüyorsanız, ciddi bir yanılgı içindesiniz. Eğer Lübnan'daki hatayı tekrar ederseniz, bölge milletlerinin öfkesi patlayacak ve siyonist rejimin kökünü kazıyacak" demişti.

        "İsrail'in haritadan silinmesi gerektiğini" söyleyerek dikkatleri üzerine çeken Ahmedinejad, "İsrail'in, Avrupa'ya, Kanada'ya veya Alaska'ya taşınmasını" da önermişti.

        A.A.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ