Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DP'den hala yanıt bekliyor

        Kulislerde ise Anavatan ve DP arasındaki krize ve birleşme hayallerinin suya düştüğü yorumlarına rağmen, krizi aşma görüşmelerinin dün gece de devam ettiği kaydediliyor. DP ve Anavatan kurmaylarının yeni bir metin oluşturulmasına çalıştığı ancak bunda da başarılı olunamadığı belirtiliyor. Anavatan’ın Aski Spor Salonu’nda devam eden 9. olağan büyük kongresinde ise 50 kişilik MKYK ve 13 kişilik Merkez Disiplin Kurulu üyeliklerini belirlemek üzere seçimlere geçildi. MKYK üyelerinin 40’ı çarşaf listeden 10’u ise Mumcu’nun belirlediği isimler arasından seçilecek.

        Anavatan’ın 9. Olağan Büyük Kongresi, ikinci gününde ASKİ Spor Salonu’nda devam ediyor. Saat 11.00’de başlayan kongre çalışmalarında ise 50 kişiden oluşan MKYK seçimlerine geçildi. MKYK üyelerinin 40’ı, 115 kişiden oluşan çarşaf listeden, 10’u da Genel Başkan Erkan Mumcu’nun belirlediği isimlerden oluşacak. Mumcu’nun belirlediği isimler arasında ise Serpil Yıldız, Reyhan Balandı, dün partiye katılan Hamza Albayrak, Mehmet Keçeciler, Oltan Sungurlu ve Süleyman Sarıbaş gibi isimlerin bulunduğu kaydediliyor.

        PROTOKOL VATANDAŞA DA DAĞITILACAK

        DP ile birleşmenin gerçekleşmemesi nedeniyle morallerin bozuk olduğu kongrede Divan başkanlığı tarafından da Ağar ile Mumcu arasında imzalanan birleşme protokolü dağıtıldı. Delegelerden birleşme protokolünü çoğaltmaları ve vatandaşlara da dağıtmaları istendi.

        ÇIKMADIK CANDAN ÜMİT KESİLMEZ BEKLENTİSİ

        DP ile birleşme konusunda genel havayı “birleşme suya düştü, yola devam” görüşü oluştururken, “çıkmadık candan ümit kesilmez, sürpriz bir gelişme olabilir” görüşleri de dile getiriliyor. Gelinen noktaya rağmen Anavatan ve DP arasında temasın dün gece de devam ettiği kaydedilirken, iki parti kurmaylarının dün gece pürüzlerin aşılması için görüştükleri belirtiliyor. Görüşmelerde ise yeni bir metin oluşturulması için çalışıldığı ancak başarılı olunamadığı ifade ediliyor.

        ÇİLLER MUMCU’YU ARADI İDDİASI

        Bu arada kulislerde eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in de Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu’ya aradığı konuşuluyor. Çiller’in Mumcu’ya “düzgün bir siyaset izliyorsunuz. Ama merkez sağda birleşme önemli” dediği Mumcu’nun da “birleşme konusunda samimi olduk hala da samimiyiz” dediği kaydediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ