Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Meclis tatile girdi

        TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin başkanlığında bugün saat 11.00'de çalışmalarına başlayan Genel Kurulda, 2'si temel kanun olmak üzere, toplam 96 maddelik tasarı ve teklif, görüşülerek yasalaştı.

        Milletvekilleri, bugün yaptığı yaklaşık 7.5 saatlik son mesaileriyle, 13 gündür hafta sonları da dahil olmak üzere sabah 11.00 gece 24.00 saatleri arasında yaptığı aralıksız çalışmayı da tamamladı.

        Genelm Kurulda bugün, Sağlık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Mera Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Jeotermal Enerji Kaynakları ve Mineralli Sular Kanun Teklifi, Sigortacılık Kanunu Tasarısı, Türkiye ile Ukrayna arasında uzayın araştırma ve kullanımı konularında işbirliği anlaşmasını onaylayan kanun tasarısı, görüşülerek yasalaştı.

        Bazı milletvekilleri, teklif ve tasarıların görüşmeleri sırasında, 22 Temmuzda yapılacak seçimlerin hayırlı olmasını temenni ederek, seçimlerde başarılar diledi.

        Alptekin de milletvekillerinin birbirine sataştığı görüşmelerde, bunun son toplantıları olduğunu belirterek,ortamın gerilmemesini istedi.

        -GÜNDÜZ: ''51 SAATLE REKOR KIRILDI''-

        AK Parti Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, 22. Dönem 5. Yasama Yılının son toplantısında, milletvekillerine, görüşmelerde sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

        2007 yılı bütçesinin görüşülmesinde 51 saat aralıksız çalışılarak bir rekor kırıldığını ifade eden Gündüz, 22. Dönemde 1109 tasarıdan 915'inin, 1043 tekliften 278'inin yasalaştığını kaydetti.

        İrfan Gündüz, başta TBMM Başkanvekili Ali Dinçer olmak üzere vefat eden milletvekillerine Allah'tan rahmet dileklerini yeniledi.

        -TOPUZ: ''GİTMEK VAR, GELMEMEK VAR...''-

        CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, 22. Dönemin normal çalışma süresinin bugün tamamlandığını belirtti.

        ''Biz çok çalıştık ama Cumhurbaşkanını da Anayasa Mahkemesini de çok çalıştırdık'' diyen Topuz, çalışmalar nedeniyle önemli birikimler elde edildiğini söyledi.

        Parlamentoda olan milletvekillerinin tekrar seçilmesini temenni eden Topuz, kendisine haksızlık yapıldığını düşünenlerin, bunu anlayışla karşılamasını istedi.

        ''Gitmek var gelmemek var, gelmek var görememek var'' diyen Topuz, bir daha gelemeyen milletvekillerinin, bunu olgunlukla karşılayarak siyasete küsmemelerini, Parlamento dışında da siyaset yapılabileceğini ifade etti.

        -KURTULMUŞOĞLU: ''İNCİTTİKLERİMDEN ÖZÜR DİLİYORUM''-

        Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu ise 4.5 yılda çok işler yapıldığını söyledi.Kurtulmuşoğlu, ''Ben dahil, bütün milletvekillerinin tekrar seçilmesini temenni ediyorum ama çoğumuz tekrar gelemeyebiliriz'' dedi.

        Kendisinin hiç kimseyi üzmemeye gayret gösterdiğini vurgulayan Kurtulmuşoğlu, bilmeden incittiği milletvekillerinden de özür diledi.

        -ALPTEKİN'İN GÖZLERİ DOLDU-

        TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin de yaptığı son konuşmada, Başkanlık Divanı olarak görev yaparken, Anayasaya, yasalara ve İçtüzüğe uygun hareket etmeye titizlik gösterdiklerini söyledi.

        Bazı kararları verirken, kendilerinden önce görev yapanların uygulamalarına baktıklarını ifade eden Alptekin, ''Bizden sonra gelenler de bizim uygulamalarımıza bakacaklar. Biz de karar verirken, Anayasa, yasa ve vicdanlara uygun olmaya gayret ettik'' dedi.

        Herkesin siyasete heveslenebileceğini kaydeden Alptekin, ancak siyasetçinin kolay yetişmediğini vurguladı. Alptekin, bu parlamentonun bir okul olduğunu dile getirerek, ''Sizlerden çok şey öğrendim. Öğrendiklerimi hayatımda uygulamaya, daha iyi olmaya gayret ettim'' diye konuştu.

        Alptekin, söylemek istediği çok şey olduğunu dile getirirken duygulandı. Gözleri dolan ve sesi titreyen Alptekin'e, milletvekilleri alkışlarla karşılık verdi.

        İsmail Alptekin, Meclis çalışanlarına da teşekkür etti.

        Birleşimi, 22 Temmuz seçimlerinin kesin sonuçlarının YSK'ca ilan edilmesinin 5. gününde saat 15.00'de toplanmak üzere kapatan Alptekin, ''Yolunuz açık olsun'' dedi.

        -BAZI VEKİLLER AĞLADI-

        Konuşmasının ardından kürsüde bulunan TBMM Katip Üye Bayram Özçelik, Alptekin'in elini öptü.

        Başta AK Parti İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz olmak üzere, bazı milletvekillerinin ağladığı görüldü.

        Milletvekilleri, Meclis fotoğrafçısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Salonda son kalan bir grup milletvekili de Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile fotoğraf çektirdi ve basın locasında bulunan foto muhabirlerine el sallayarak poz verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ