Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'de aday listesi sürprizi

        CHP'de, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yarın bildirilecek milletvekili aday listesine son biçimi veriliyor.

        CHP'nin 149 milletvekilinden 60'a yakınının liste dışında kaldıkları öğrenildi.

        YSK'ya sunulacak milletvekili aday listesini belirlemek üzere CHP Genel Merkezinde toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi.

        Milletvekili aday listelerine, MYK'nın ardından toplanan Parti Meclisi'nde son biçimi verilecek.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, CHP'nin 149 milletvekilinden 60'a yakını liste dışında kaldı. Çok sayıda milletvekilinin de listenin seçilme şansı zayıf sıralarında yer bulduğu öğrenildi.

        CHP ile seçim işbirliği kararı alan DSP'den 12 ismin, listenin seçilme şansı yüksek sıralarında yer verileceği belirtildi.

        Bu isimler arasında, Bülent Ecevit'in koruma müdürü Recai Birgün, doktoru Mücahit Pehlivan'ın yanısıra eski DSP milletvekilleri Tayfun İçli, Süleyman Yağız, Mustafa Vural, Emrehan Halıcı ve akademisyen Prof. Dr. Hüseyin Pazarcı'nın da bulunduğu ifade edildi.

        ANAVATAN'dan istifa eden Edip Safter Gaydalı'nın Bitlis, Lütfullah Kayalar'ın ise Yozgat'ta liste başı adayı gösterileceği öğrenildi.

        TESK Genel Başkanı Derviş Günday'ın ise Çorum'dan listenin ilk sırasında yer verileceği kaydedildi.

        Bu arada kimi parti yöneticilerinin seçim bölgeleri değiştirildi. İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Bursa, Eskişehir Milletvekili Cevdet Selvi'nin Kocaeli, Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek'in İstanbul'a kaydırılacağı bildirildi.

        Bir süre önce CHP'ye katılan İlhan Kesici'nin İstanbul 1. bölge, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın özel kalem müdürü Nesrin Baytok'un Ankara 1. bölge, bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu'nun da İzmir'den aday gösterilecekleri öğrenildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ