Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem K.Irak'taki kamplara çocuklar yerleştirildi

        Ermeni taarruzu uyarısı

        Bir ara nefesler tutulmuştu. Çünkü, Amerikan Kongresi'nde 24 Nisan öncesi sözde Ermeni soykırımı tasarısının geçmesine kesin gözle bakılıyordu. Önce Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt bu konuyu şubattaki Washington gezilerinde birinci sıraya aldılar. Sonrasında, art arda milletvekili heyetleri ABD'ye çıkarma yaptılar. Sonuç yine de olumsuz ağırlıklı belirsiz görünüyordu. Sonra Türkiye kendi iç kavgalarına dönünce bu sorun da unutuldu. Sanki, tamamen ortadan kalkmış gibi bir hava doğdu. Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy' a sordum. En başından beri konuyu büyük titizlikle izlediklerini belirterek, daha bu işin kapanmadığı uyarısında bulundu ve şunları söyledi: "ABD Kongresi başta Irak olmak üzere diğer başlıklarla meşgul. Türkiye'de bu galiba unutuldu deniyor. Ama Ermeni lobisi hiç de öyle düşünmüyor. Kanımca, tatil dönemine denk gelen yaz aylarından ziyade eylülde yeniden tasarıyı getirmek için taarruza geçecekler. Bu işte bir saniye bile rehavet olmamalı. Her hafta iki günümü Kongre'de geçiriyorum.'' Durum aynen böyle. Türkiye bir kriz patlamadan onun tedbirlerini almayı bir türlü öğrenemedi. Bıraktığı cephelerdeki adamları da kendi başlarına bir şeyler yapmaya çalışıyor. Tıpkı, Washington veya diğer başkentlerde bir avuç büyükelçilik çalışanının on milyonlarca dolarını ve binlerce adamını bu işe adayan Ermeni lobilerine verdiği Plevne savunması tarzı mücadele gibi. Sonra da, 'Vay alçak ABD, adi Fransızlar. Ambargo uygulayalım da görsünler. Zaten Dışişleri de bizim çok zayıf' denilip işinden çıkılıyor. Ama işler böyle yürümüyor.

        İyi yer için 'para veren adaylar var' iddiası

        Siyasi partiler, 22 Temmuz'da yapılacak genel seçimlerde aday gösterecekleri isimlere ilişkin listeleri bugün saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kurulu'na sunacaklar. Haftalardır, illerde ve özellikle Ankara'da yapılan lobi ve kulis faaliyetinin sınırı yok. İdealde, siyasi partiler bu listelerini oluştururken liyakata, ülkeye ne kadar faydalı olabileceğine ve bölgesinde seçmenlerce ne kadar sevildiğine bakar. Ancak, yine başkentte bazı siyasi partiler hakkında insanın burnuna pis kokular geliyor. Çünkü, listeler oluşturulurken, hak edenlerin yerine iyi yerlerin partiye para vererek neredeyse bulundukları sıraları satın alanlara dağıtıldığı iddiaları ortada dolaşıyor.

        Daha ne inanılmaz iddialar var. Mesela akrabalara verilen sıralar. İnşallah hiçbiri doğru değildir. Büyük ihtimalle de listeler açıklandıktan sonra bunlar ortaya çıkacak. Bunlar nasıl olur, anlamak mümkün değil. Aylık maaşı 8 bin YTL olan bir milletvekilliği için milyonlarca Euro para veriyorlar. Peki mantığı ne? Sizce, millete görev aşkı ile yanıp tutuşmak mı yoksa malum götürme güzergâhı mı? Bugün 17.00'da gerçekler ortaya çıkacak. Ya da dün sevgili abimiz Yavuz Donat'ın dediği gibi 'seyreyleyin gümbürtüyü'.

        PKK, K.Irak'taki kamplarına küçük çocukları yerleştirdi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ