Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DEVLET SIRRI

        MHP Genel Merkezi, milletvekili aday listelerini, aday adaylarından ve basından gizledi. Aday listelerini son bildirim saati olan 17.00’ye sayılı dakikalar kala YSK’ya teslim eden MHP Genel Başkanı Yardımcısı Faruk Bal ve Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez, gazetecilerin listelerde kimlerin yer aldığına ilişkin sorularını yanıtsız bıraktılar.

        Üç klasör halinde YSK’ya teslim edilen listeleri, aday adaylarından bile gizleyen MHP yöneticileri, parti genel merkezinden YSK’ya giderken, garaj kapısını kullandılar. Böylece, MHP Genel Merkezi’nin giriş kapısında merakla bekleyen aday adaylarının ve basın mensuplarının, listelere ilişkin sorularından kurtulmuş oldular.

        Aday adaylarının MHP Genel Merkezi’nin önündeki sabırsız bekleyişi, listeler YSK’ya teslim edildikten sonra da sürdü. Bekleyen kalabalığın giderek artması üzerine, polis, MHP binası önünde ve çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Bir otobüs dolusu polis de, olası tepkilere karşı partinin önündeki otoparkta bekletildi.

        YSK’ya MHP’nin milletvekili aday listesi götüren heyet, burada uzun süre kaldı. Yaklaşık bir buçuk saat YSK binasında kalan MHP heyeti, daha sonra parti genel merkezine döndü. Milletvekili aday listelerini YSK’ya teslim eden Bal ve Didinmez, genel merkeze dönüşte de soruları yanıtsız bıraktılar.

        Türkeş’in oğlu liste başında

        MHP lideri Bahçeli, 1 Mart tezkeresi ve Annan Planı müzakerelerinin kilit ismi Büyükelçi Deniz Bölükbaşı ile Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş’i Ankara’dan aday gösterdi. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün karşısına ise Kayseri’de eski bakan Sabahattin Çakmakoğlu’nu çıkardı.

        MHP milletvekili aday listesine göre, Genel Başkan yardımcıları Cihan Paçacı, eski Rektör Prof. Rıza Ayhan, Prof. İhsan Doğramacı’nın yeğeni Şirin Başaran Kut ve eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sefer Aycan Ankara’dan aday gösterildi.

        Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, eski Sanayi Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Genel Sekreter Yardımcısı Emin Haluk Ayhan İzmir’den listeye giren isimler oldu. Bahçeli, eski İçişleri Bakanı Meral Akşener’i İstanbul’dan ilk sıraya koydu.

        AKDERE LİSTEDEN ÇIKARILDI

        Bahçeli, MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hediye Akdere’yi başörtü tartışmaları nedeniyle listeden çıkardı.

        AKŞAM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ