Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ŞEHİTLERİN HÜZÜN VEREN HİKAYELERİ...

        TUNCELİ'nin Pülümür İlçesi Kocatepe Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin yaptığı baskın sonucu şehit olan erlerden İlhan Sağlam'ın, terhisine 4.5 ay kaldığı öğrenildi. Sağlam'ın şehit olduğu haberi, yakınları tarafından uzun süres İsrafil ve Nispet Sağlam çiftinden gizlendi.

        PKK'lı teröristlerin düzenlediği hain saldırıda İlhan Sağlam'ın şehit olduğu haberi, İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki Atatürk Mahallesi'nde yaşayan ailesini yasa boğdu. Acı haberle yıkılan ailenin yakınları uzun bir süre bu haberi anne ve babasından gizledi. Elektrikçilik yapan, bekar İlhan Sağlam'la en son dün gece telefonla görüştüğünü belirten ağabeyi Mustafa Sağlam, “İlhan, ‘Sizleri çok özledim. İzmir'i çok özledim. Bir an önce askerliğim bitsin de geleyim’ dedi'' diye konuştuklarını anlattı.

        İsrafil ve Nispet Sağlam çiftinin beş çocuğundan en küçüğü olan 21 yaşındaki İlhan Sağlam'ın, ilkokul mezunu olduğu, askerden geldikten sonra kendisine ait bir elektrikçi dükkanı açmak istediği vurgulandı. Terhisine 4.5 ay kaldığı öğrenilen Sağlam'ın ölüm haberi anne ve babasından uzun süre gizlendi.

        KOMUTANLAR EVE GELİNCE AİLEYE SÖYLEDİ

        Kemalpaşa Belediye Başkanı Yakup Karaca ve Kemalpaşa Garnizon Komutanı Binbaşı Yahya Kazık da şehit askerin evine gelerek, ailenin acısına ortak oldu.

        Kardeşi İlhan Sağlam'ın şehit olduğunu babasından gizleyen ağabeyi Şahin Sağlam, “Komutanlar evin önüne gelince artık daha fazla saklayamadım. Kız kardeşim Lale yeni doğum yaptı kendisinden hala saklıyoruz, bu acıya nasıl dayanırız, bilemiyorum'' dedi.

        Aileye çocuklarının şehit olduğu haberi verilirken, bir sağlık ekibi de evde hazır bulunduruldu.

        RÜYASINDA GÖRDÜ

        Şehit er İlhan Sağlam'ın annesi Kısmet Sağlam, bir gece önce rüyasında köpeklerin güvercinlere saldırdığını belirterek, "güvercinleri kurtarmak için eline aldığını, köpeklere taş attığını, ancak taş attıkça köpeklerin daha çok saldırdığını, güvercinleri kurtaramadığını" söyledi.

        Şehit askerin ağabeyi Şahin Sağlam (35), kardeşinin asker fotoğrafını göstererek, en son bir akşam önce telefonda konuştuklarını, kendisine göreve gideceğini söylediğini kaydetti.

        Şehit erin yengesi Maynur Sağlam, “Kısa süre önce rüyamda, evimizin önüne komutan geldi, elinde Türk Bayrağı vardı. Bayrağın ucu yanıktı bana uzattı, ‘Ne oldu’ dedim, sesini çıkartmadı, bugün İlhan'ımın şehit haberi geldi. Üç kişiyi aynı anda askere gönderdik, birini şehit verdik. Gerekirse 10 tanesini göndeririz, Allah o canilerin belasını versin'' diye rüyasını ve duygularını anlattı.

        Kardeşinin şehit olduğunu öğrenen abla Mahberi Sağlam ise sinir krizi geçirdi. Ağıtlar yakan acılı abla Mahberi Sağlam, “İlhan’ı ak güvercin olarak gönderdik, kara güvercin olarak geldi. Onlar bir tane vurur, biz 10 tane göndeririz. Geldiğinde iş kuracaktı. Bizi kimseye muhtaç etmeyeceğini söylüyordu'' dedi.

        Şehit er İlhan Sağlam'ın en son dün (pazar) telefonla görüştüğü ailesine “Üzülmeyin burası güllük güneşlik, rahatım yerinde'' diye moral vermeye çalıştığı öğrenildi.

        İkizleri terör ayırdı

        Teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan jandarma er Erdem Erkaçtı’nın evinde de büyük hüzün yaşanıyor.

        İzmir’in Bayındır ilçesinde oturan baba Turgut Erkaçtı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çift yumurta ikizi oğulları Erden ve Erdem Erkaçtı’yı birlikte askere gönderdiğini söyledi.

        Oğullarının, "Bir an önce askerliğimizi yapıp hayata atılalım" diyerek aynı anda askere gittiklerini ifade eden Erkaçtı, "İki oğlumun da dağıtımı Tunceli’ye çıktı. Oğullarımı en son 1 ay önce dağıtım iznine geldiklerinde görmüştüm. Erdem 1 hafta önce aradı, ’Baba beni buradan al, burası çok tehlikeli’ dedi. Oğlumun şehit olduğu haberi geldi. Vatan sağ olsun" dedi.

        Erkaçtı, konuşması sırasında gözyaşlarına boğuldu. Bu arada ailenin evinin girişine ve balkona asılan Türk bayrakları dikkati çekti.

        Bayındır’da yaşayan Turgut ve Nuran Erkaçtı çiftinin 4 oğlundan biri olan ve demirci çırağı olarak çalışan Erdem Erkaçtı, Bayındır Belediyesporda futbol oynuyordu.

        Manisa’da acemi eğitimini tamamladıktan sonra ikiz kardeşiyle dağıtımda Tunceli’ye giden Erdem Erkaçtı, Pülümür ilçesindeki Kocatepe Karakolunda askerlik görevini yapıyordu.

        Şehit olan Erdem Erkaçtı’nın ikizi Erden Erkaçtı’nın da cenaze törenine katılacağı öğrenildi.

        Mektubundan önce şehit haberi geldi

        Tunceli’nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu’na saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Er Eraslan Güngör’ün (21), bir gece önce telefonla görüştüğü eşine, mektup gönderdiğini söylediği öğrenildi.

        Olayın duyulmasının ardından Eraslan Güngör’ün Amasya Merkez Keçili köyündeki ailesi büyük bir acı yaşarken, başta yakınları ve askeri yetkililer olmak üzere şehit erin evine gelen çok sayıda kişi taziye ziyaretinde bulundu.

        Şehit erin annesi Yadigar ve sara hastası baba Rıza Güngör olayın şokunu yaşıyor. Henüz 7 aylık evliyken vatani görevi için ayrı kaldığı eşi Yeter Güngör ise sık sık baygınlık geçiriyor, 2’si kız 5 kardeşin en büyüğü olan şehit er Güngör’ün kardeşleri de gözyaşı döküyor. Aile fertlerini, yakınları teskin etmeye çalışıyor.

        Anne Yadigar Güngör, "Vatan sağ olsun" derken, acılı eş Yeter Güngör ise teröre ve terörist örgütüne lanet yağdırıyor.

        Bu arada, terhisine yaklaşık 2,5 ay kaldığı bildirilen Eraslan Güngör’ün şehit olmadan bir gece önce telefonla görüştüğü eşine bir mektup gönderdiğini söylediği, ancak mektubun ailenin eline henüz ulaşmadığı öğrenildi.

        Şehit erin yarın düzenlenecek cenaze töreninin ardından köydeki aile kabristanlığında toprağa verileceği bildirildi.

        PKK’nın mayın tuzağını köylüler ihbar etti

        VAN’ın Başkale İlçesi Koçdağı Köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerin yol kenarına tuzakladığı uzaktan kumandalı bomba düzeneği, köylülerin ihbarıyla jandarma ekipleri tarafından imha edildi.

        Koçdağı Köyü yolundaki bomba düzeneği dün saat 16.00 sıralarında köylüler tarafından faredildi. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, önce çevrede mayın olabileceği ihtimalini değerlendirerek dedektörle arama yaptı. Jandarma bomba uzmanları çevrede alınan geniş güvenlik önlemleri altında bomba düzeneğini fünyeyle patlattı.

        Büyük bir gürültüyle patlayan bomba düzeneğinin bulunduğu yerde 1 metre derinliğinde yaklaşık 2 metre genişliğinde çukur oluştu. Bomba düzeneğinin patlatılmasıyla olası bir facianın önüne geçilirken, jandarma ekipleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

        Koçdağı sakinleri, bomba düzeniğin imha edlimesini sevinçle karşılanırken, bölgede vatandaştan beklediği desteği bulamayan terör örgütüne tepki yağdı.

        Şehit Babası Aslan: Tek oğlum vardı, şehit oldu, çok gururlandım

        Tunceli'nin Pülümür İlçesi Kocatepe Jandarma Karakol Komutanlığına teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan jandarma er Mustafa Aslan'ın Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Küpçıktı köyündeki evinde yas var.

        50 haneli köyde çiftçilikle geçimini sağlayan baba İsmail Aslan (41) ve eşi Halime Aslan'ı (38) yakınları teselli ediyor.

        Baba İsmail Aslan, oğlu Mustafa'nın (21) 10 aylık asker olduğunu, vatani görevini tamamlamasına 5 aylık süre kaldığını belirtti.

        Mustafa'nın, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Meslek Yüksek Okulunda 2 yıllık elektrik bölümünü bitirdiğini ve hemen askere gitmek istediğini anlatan Aslan, oğlunun ''(Baba bir an önce vatani görevimi yapmak istiyorum. Askerliğimi tamamlayıp, dükkan açacağım'' dediğini söyledi.

        ŞEHİT HABERİNİ ASKERİ YETKİLİLERDEN ÖĞRENDİ

        Aslan, oğlunun son olarak nisan ayında izne geldiğini anımsatarak, şunları dile getirdi:

        ''Çok mutlu olduğunu söylüyordu. 'Biz orada bir aileyiz, arkadaşlarım, komutanlarım çok iyi' diyordu. Herhangi bir sıkıntısının olmadığını söylüyordu. 4 gün önce telefonla da görüştük. Ama, dün askeri yetkililer, kalabalık bir şekilde gelerek, oğlumun şehit olduğunu söylediler. Tek oğlum vardı, o da şehit oldu. Çok gururlandım, onu vatan için kaybettim. Bugün beni kabul etseler, hiç düşünmeden ben de giderim. Şehit haberini alınca oğlumu kaybetmenin acısını yaşadım. Ancak benim oğlum olmasa başka evlatlarımız da olabilirdi. Vatan sağolsun.'' Baba Aslan, oğlu Mustafa'nın yanı sıra 16 yaşında Sibel adında bir kızı olduğunu belirterek, başka anne ve babaların canlarının yanmaması için terörün bir an önce bitirilmesini istedi.

        Evine kapanan anne Halime Aslan'ın ise oğlunun şehit olduğu haberini aldıktan sonra fenalık geçirdiği, akrabaları tarafından güçlükle sakinleştirildiği öğrenildi.

        Bu arada, şehit babası İsmail Aslan'ın, asker üniforması giyen yeğeni 6 yaşındaki Yasin Aslan'ın ''Asker ölmez'' diye bağırması, şehit yakınlarını duygulandırdı.

        Şehit Mustafa Aslan'ın cenazesi, yarın Gönen ilçe merkezinde düzenlenecek askeri tören ve Çarşı Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Gönen İlçe Şehitliğinde toprağa verilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ