Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Baykal: Dengeli bir liste oldu

        Baykal, CHP Genel Merkezinde bir grup gazeteciyle sohbeti sırasında, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) dün teslim edilen aday listesini ve bu konudaki yorumları değerlendirdi.

        Listeleri hazırlarken, bölgesel dengeleri ve değişim ihtiyacını gözettiklerini kaydeden Baykal, bunun dışında hiçbir kişisel değerlendirme yapmadıklarını söyledi. Bazı isimlerin liste dışı kalmasını ''nöbet değişimi'' olarak yorumlayan Baykal, ''Milletvekili aday listemiz çok dengeli, güzel bir liste, herhangi bir küskünlük yok'' dedi.

        Baykal, aralarında parti yöneticilerinin de olduğu bazı isimlerin de seçim bölgelerinin değiştirildiğine dikkati çekerek, bunun da gereksinimlerden kaynaklandığını, ''bir nevi tayin'' gibi algılanması gerektiğini ifade etti.

        Listelerin ardından seçim bildirgesine ilişkin çalışmalara ağırlık vereceklerini dile getiren Baykal, özellikle ekonomiye yönelik somut hedefler ortaya koyacaklarını belirtti.

        -GECE MİTİNGLERİ-

        Deniz Baykal, genel seçimlerin 22 Temmuz'da yapılacak olması nedeniyle sıcak havanın özelikle mitingler açısından sıkıntı yaratacağına işaret etti.

        Bu sıkıntının ortadan kaldırılmasına yönelik formüller üzerinde düşündüklerini belirten Baykal, Yunanistan'da olduğu gibi ''gece mitingleri'' düzenlenmesinin nasıl mümkün olabileceği konusunda değerlendirmeler yaptıklarını anlattı.

        Baykal, yasal olarak gece mitinglerinin mümkün olmadığını hatırlatarak, bu sorunu aşmak için ışıklandırılmış alanlarda, stadyumlarda sanatçıların katılacağı konserler düzenlenebileceğini, liderlerin de bu konserlerde kısa bir konuşmayla halka seslenebileceklerini belirtti.

        -YENİ BİR ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ-

        Bu arada yaklaşık 18 yıldır birlikte çalıştığı Özel Kalem Müdürü Nesrin Baytok'un milletvekili adaylığı konusuna değinen Baykal, Baytok'un milletvekili olması durumunda da özel kalem müdürlüğü görevini sürdüreceğine ilişkin haberlerin doğru olmadığını söyledi.

        Baykal, milletvekilliğinin ayrı bir mesai gerektirdiğine dikkati çekerek, Baytok'un bundan sonra enerjisini yeni görevine harcayacağını belirtti.

        Artık bu görev için yeni bir isim aradıklarını kaydeden Baykal, oldukça uyumlu bir çalışma gerçekleştirdikleri Baytok'un eksikliğini hissedeceklerini kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ