Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aracımı eski özel harekátçılar kurşunladı

        ÖNCEKİ gün otomobili kurşunlanan Anıl Turizm firmasının sahibi Nuri Günaydın, Of İlçe Jandarma Komutanlığı’nda verdiği 19 saatlik ifadede, kendisine ateş edenlerin eski özel harekát mensupu polisler olduğunu iddia etti. Nuri Günaydın ifadesinde şunları söyledi:

        "Turan Balık’la İstanbul’da üç gün beraberdik. Birlikte Antalya’ya gitmeye karar vermiştik. Yanında eski Terör Şube Müdürü Mehmet Şanlı vardı. Mehmet Şanlı beni tanımazlıktan geldi. Halbuki Şanlı ile 1990’dan 1996’ya kadar beraberdik. Arabada uzun namlulu silahlar, yüklü miktarda senet ve para vardı. Benim midem bulandı. O yüzden o arabaya binmedim.

        Turan benim çocukluk arkadaşım. Cenaze sonrası benim evimde toplandık. ’Kim sorumluysa ortaya çıkacak’ dedim. Arkadaşlardan ikisi hariç diğerleri, ’Yok, olur mu öyle şey?’ dedi. Saat 05.00 sıraları evden üç araba çıktık. Arkamdan siyah bir Mercedes yaklaştı. Arka koltukta Kalaşnikof silahı gördüm. Ateş etmeye başladılar. Arabama 27 mermi saplandı. Bunlar eski özel harekátçı ve eski memur oldukları için, arabamın depo kısmına ateş ederek havaya uçurmaya çalıştılar.

        SENETLER NEREDE?

        Benim yanımda bir tane 300 bin dolarlık, bir tane de 197 trilyonluk senet sayıldı ama bunlar arabadan çıkmadı. Araçtaki senetler nerede? Bu senetler kimin adına? Mehmet Şanlı, hangi ünlü iş adamının yanında çalışıyor? Niye bunlar açıklanmıyor."

        2 Haziran gecesi meydana gelen olayda, Hüseyin Mert’in (31) kullandığı lüks cip, karşı yönden gelen kamyonla çarpışmış, kazada, sürücü Mert ile cipte bulunan Turan Balık (41), emekli başkomiser Mehmet Şanlı (56) ile Zekeriya Kocagöz (50) ölmüştü. Otomobilin gizli bölmelerinde, ikisi ruhsatlı dört silah, çok sayıda mermi, esrar, biber gazı, çek ve senet bulunmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ