Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Siyaset tarzımın altına imzamı atmışımdır'

        Şener, Sermaye Piyasası Kurulu AB Eşleştirme Projesi Konferansı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, ''Bundan sonra sizi nerede göreceğiz? Saadet Partisi'nin başına geleceğiniz konuşuldu'' sorusu üzerine, söylenilen şeyi ilk defa duyduğunu belirtti.

        22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adayı olmayacağını ifade ettiğini bildiren Şener, değişik yorumlar, değerlendirmeler yapıldığını, ancak gerek yazılı gerekse görsel basında konu etrafında yapılan değerlendirmelerde yüzde 99 itibarıyla olumlu yayınlar gerçekleştirildiğini söyledi.

        Şener, ''Bu olay nasıl değerlendirilmeli, işin doğrusu nedir? İşin doğrusu, daha önce yapmış olduğum açıklamalar çerçevesinde söylediklerimdir. Söylediklerimin özünde ne var? Ben ilk defa milletvekili olmuyorum. 4 dönem üst üste Meclis'te zaman zaman muhalefette, zaman zaman iktidarda bir siyaset tarzı, bir siyasi üslup geliştirmeye çalıştım'' diye konuştu.

        Geliştirmeye çalıştığı siyaset tarzının, toplumun her kesimini kucaklamaya yönelik olduğunu vurgulayan Şener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        ''Bu toplumda benim gibi düşünenlere de saygı duymuşumdur ve onları kucaklamışımdır. Zaman zaman şarap muhabbeti yapmışımdır. Milli tarihimizde hoşgörü zaten Bektaşi fıkraları etrafında şekillenmiştir. Ben de milli kültürümüzden seçtiğim bir kavramla topluma hoşgörü anlayışını nasıl yansıtacağımı düşünmüşümdür ve bunu şarap kavramı etrafında, geçmişteki Bektaşi fıkralarına benzer bir üslup içerisinde intikal ettirmeye çalışmışımdır.

        Yeri gelmiştir 'hepimiz Aleviyiz' demişimdir. Yeri gelmiştir üniversitede farklı düşüncelerden dolayı protesto eden gençlerimize karşı 'onlar bizim çocuklarımızdır, onların kendilerini ifade etmelerinden mutlu olun' demişimdir. Yeri gelmiştir, karşıt bazı mitingler hakkında 'bu demokratik bir haktır'... ''

        ''BU İMZAYI ATMAK İSTEDİM VE DOĞRU YAPTIM''

        Abdüllatif Şener, temel siyaset tarzında, toplumun her kesimini kucaklama, her kesimin söylediklerine ve duyarlılıklarına ilgi duymanın bulunduğunu ifade ederek, tüm kurumları kucaklama ve kurumlarla iş birliği içerisinde çalışmanın da temel üslubu olduğunu söyledi.

        Şener, şunları kaydetti:

        ''Elbette düzgün, dürüst siyaset, temel ilkelerim içerisinde olmuştur ve Cumhuriyetimizin temel ilkelerine saygı duymak, temel siyaset anlayışımın bir parçası olmuştur. En sonunda 'milletvekili adayı değilim' derken aslında yıllardır sürdürdüğüm siyaset tarzımın altına imzamı atmışımdır. Eğer 'Meclis'e girmek önemlidir, görüntülerin flulaşması, anlaşılmaz hale gelmesi de önemli değildir, önemli olan Meclis'e girmek, milletvekili olmaktır' diye düşünseydim bu yönde bir karar ortaya koymuş olsaydım, izlemiş olduğum ve kararlılıkla sürdürmeye çalıştığım siyaset tarzının altında bir imzam olmayacaktı. Bu imzayı atmak istedim ve doğru yaptım.'' Bir gazetecinin ''Siyasi tarzınızın AK Parti ile ters düşen tarafları nedir?'' sorusu üzerine de, ''Ben herhangi bir partiye, herhangi bir siyasi partiye, iktidar olsun, muhalefet olsun, Meclis'te bulunsun veya Meclis dışında olsun karşıt bir duruşu ifade etmek için aday olmama kararı almış değilim. Yani ben karşıtlığı anlatmaya çalışmıyorum, bir antitezi, anti duruşu ortaya koymaya çalışmıyorum. Ben bir tez ortaya koymaya çalışıyorum ve bir olumlu görüşe vurgu yapmaya çalışıyorum'' diye konuştu.

        ''SİYASETTE VARIM''

        ''Siyasette varım'' diyen Şener, ''Cumhurbaşkanı adayı mısınız?'' sorusuna da şu karşılığı verdi:

        ''Benim almış olduğum karardan, göstermiş olduğum tavırdan ve yürüyüş tarzımdan pratik ve pragmatik bir takım sonuçlar elde etmeye çalıştığım gibi değerlendirmeler yaparsanız, inanın ne yaptığımı hiç anlamamış olursunuz. Ben sadece soyut ve ilkesel bir çerçeveyi, bir anlayışı göstermeye çalışıyorum. Yoksa 'arkasında şu mu gelir, bu mu gelir, sayın Şener şunu mu elde etmeye çalışıyor' gibi değerlendirmeler yapılırsa bu hiç doğru olmaz, hiç yapmaya çalıştığım şeyi anlatmaz.

        Yaptığım açıklamada şu cümlenin altını çizerek söyledim; insanlığa ulaşmanın yolu, bir şeyleri ele geçirmekten geçmez veya ele geçirdiklerinizi çoğaltmaktan geçmez. İnsanlığa ulaşmanın yolu, bazen elinizde olanları terk etmekten geçer. Çizgim, stilim budur.'' Abdüllatif Şener, ''Başbakan'a küskünlüğünüz var mı?'' sorusu üzerine de hiçbir tavrında, bir olumsuzluk duruşu, bir olumsuzluk nitelemesi yapmaya kimsenin ihtiyacı olmadığını, hep olumlu olacak şeyleri, olması gereken şeyleri çözümlemeye ve yakalamaya çalıştığını söyledi.

        Şener, ''Olumsuz kelimelerle, olumsuz tanımlamalarla değil, hep olumlu kelimelerle ve olumlu tanımlamalarla beni anlatmaya çalışırsanız ne yaptığımı daha iyi anlarsınız'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ