Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Onu söyleyen halt etmiş'

        ''Sağda birleşememenin sorumlusu olarak siz gösteriliyorsunuz, siz misiniz efendim?'' şeklindeki soru üzerine Demirel, ''Onu söyleyen halt etmiş kelimenin tam manasıyla. Ben 'birleşin' diyorum, ondan sonra da birleşememenin sorumlusu oluyorum, o nasıl oluyor? Böyle bir soru yönelttiğiniz için üzüldüm'' yanıtını verdi.

        Demirel, ANAVATAN lideri Erkan Mumcu ile DP lideri Mehmet Ağar arasında bugün bir görüşme yapılması öngörüldüğünün hatırlatılarak ''tekrar bir birleşme olabilir mi?'' sorusuna karşılık olarak da kendisinin işin teferruatıyla ilgisi olmadığını ifade etti. Demirel, ''Ben Türkiye'de rejim işlesin istiyorum. Siyasi partiler halkın önüne daha güçlü çıksın istiyorum. Parlamento halkı temsil eden bir parlamento olsun ve demokrasi yürüsün istiyorum'' diye konuştu.

        Demirel bir gazetecinin ANAVATAN lideri Mumcu için ''kanserli kol'' şeklinde bir beyanı olup olmadığını sorması üzerine de kendi ağzından çıkmayan lafların kendisine ait olmadığını söyledi.

        Başka bir gazetecinin Diyarbakır'da Cumhuriyet Mitingi yapılacağını belirterek, değerlendirmesini sorması üzerine de Demirel, ''Diyarbakır Türkiye'nin bir parçası değil mi?'' karşılığını verdi.

        MİLİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ