Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hukukçuları şaşırtan karar

        Sarıyer’de denetleme yapan polis ekipleri, 26 Mayıs gecesi şarkıcı Emrah Dinçer’in şoförü İsmail Arslan’ın kullandığı Dodge marka çift kabinli kamyoneti Baltalimanı’nda durdurmuştu.Dinçer ve Arslan’ın polis kokartlarını göstermesi üzerine memurlar, polis kimliklerini de görmek istemiş, ancak gösteremeyinceşüphe üzerine araçta arama yapılmıştı.

        Araçta yapılan aramada Glock’a ait 15 mermi kapasiteli üç adet şarjör ile 31 mermi kapasiteli 1 adet şarjör, 66 adet MKE yapımı dolu fişek, Warning marka pompalı tüfek ve bu tüfeğe ait 46 adet dolu fişek, saldırı amaçlı kullanılan Smit Wesson marka 9 cm’lik bıçak, 100’lük desteler halinde 26 bin 700 ABD Doları ile telsiz ele geçirildi. Silahların ruhsatlarının da sahte olduğu anlaşılınca Dinçer ve Arslan polis merkezine götürüldü. Aslan tutuklanırken, avukatlarının hastaneden aldığı "kapalı yerde kalamaz" raporu üzerine Emrah Dinçer tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

        EVDE DE ARAMA YAPILDI

        Emrah Dinçer’in evinde yapılan aramada ise 1 adet havalı kurusıkı tabanca, 1 kutu havalı tabanca mermisi, 5 adet havalı tabanca tüpü, 21 adet av tüfeği fişeği, 2 polis şapkası, Opel, Mercedes, Alfa Romeo, BMW, Ford Mondeo otomobillere ait oto anahtarları, ikişer adet 34 UA 8689 ile 34 NKZ 81 sayılı plakalar ile Emniyet Teşkilatı Sosyal Hizmetleri’ne giriş kartı, üzerinde polis imdat yazan atv amblemi olan tanıtma kartı bulundu. Ele geçirilen alzemelere kriminal incelemeye alındı.

        HUKUKÇULAR ÇOK ŞAŞIRDI

        Şarkıcı Emrah Dinçer'in "kapalı yerde kalamaz" raporu üzerine serbest bırakılması hukukçuları da şaşkına çevirdi. "Eğer böyle bir raporla insanlar tutuklanmıyorsa, cezaevlerindeki binlerce tutuklu veya hükümlü de rapor alır cezaevinde yatmaz. Suçlular hakkında böyle bir uygulama yapılması son derece yanlıştır" diyen hukukçular, daha sonra şunları söylediler:

        "Böyle bir rapordan dolayı kimse serbest kalamaz. Tutuklana gibi bir ciddi bir adli önlemin yok sayılması, ortadan kaldırılması doğru değildir.O tür silahların bulunmuş olması, kendisine polis süsü vermiş olması, polis kokartı kullanılması gibi suçların tamamının bir arada işlenmiş olması tutuklanma sebebidir. Çünkü halkta infial yaratacak bir hadisedir. Eğer mahkeme bunu serbest bıraktıysa, Emrah Dinçer'i "tutuklanma" talebiyle mahkemeye sevk eden savcının bir üst mahkemeye itirazda bulunması gerekiyordu."

        DAHA ÖNCE DE GÖZALTINA ALINMIŞTI

        Şarkıcı Emrah, ilk kez gözaltın alınmıyor. 2002 yılında Çanakkale'de yine ruhsatsız silahla yakalanmış ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

        Dinçer, aynı yılkorumasının adının karıştığı bir yaralama olayı ile ilgili olarak "azmettirici" olarak gözaltın aalınmış ve yine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

        Hürriyet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ