Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yeni tünel mucizesi

        İstanbul'da etkili olan sağanak yağmur kenti felç etti. İstanbullular, saatlerce trafikte kaldı. Özellikle Asya yakasında birçok ev ve işyerini su bastı.

        4.7 milyon YTL'lik ihale

        Sağanak yağmur nedeniyle birçok yol ve altgeçit de sular altında kaldı. Bostancı'da 0-1 Karayolu ile Bağdat Caddesi ve sahil yolunu birbirine bağlayan ve yapımı yeni biten tüneli de su bastı. Belediye yetkilileri, Lunapark kavşağı olarak bilinen ve 5 Haziran 2006'da 4 milyon 726 bin 695 bin YTL'ye Teryap Termik Makine Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne ihale edilen yolun trafiğe açıldığını, ancak çalışmaların henüz tamamlanmadığını, bu nedenle su birikmesi meydana geldiğini belirtti. Ekiplerin çalışması sonucu su tahliye edildi ve tünel trafiğe açıldı.

        Engellilerin dramı

        Paşabahçe Devlet Hastanesi'nin kazan dairesi olarak kullanılan bodrum katı da sular altında kaldı. Küçükyalı'daki Şelale Sokak'taki bir binanın alt katında oturan Mükerrem Evecen, 80 yaşındaki yatalak annesini güçlükle kurtardı. Bostancı'da 9 Mart'taki yağmurda bodrum kattaki kapıcı dairesini su basınca güçlükle kurtarılan bedensel engelli 15 yaşındaki Hülya Kaya, aynı dramı bir kez daha yaşadı.

        68 yıldan sonra

        Şiddetli yağış İzmir'de de hayatı olumsuz etkiledi. Dikili ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı su baskınlarına yol açtı. Meteoroloji yetkilileri, Dikili'de böyle bir yağmurun 1939 yılından beri ilk kez görüldüğünü belirtti. Çorum'da sağanak yağmurdan sonra oluşan sel nedeniyle yaklaşık 300 ev ve işleri sular altında kaldı. Ani bastıran yağmur nedeniyle Çorum-Ankara ve Çorum-Samsun karayolunda trafik aksadı. Düzce'de ve Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı binaların bodrum katlarındaki ev ve işyerlerini su bastı.

        Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Güllüce köyü Hoşgeldin mezrasında meydana gelen selde 8 ev sular altında kaldı. Afyonkarahisar'ın Evciler ilçesinde önceki akşam yağan şiddetli dolu ekili alanlara zarar verdi.

        Meteoroloji'den sel uyarısı

        Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yurdun büyük bölümünde sel tehlikesi bulunduğunu belirterek yetkilileri ve vatandaşları uyardı. Yazılı açıklamada, Marmara Bölgesi'nin güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde etkili olması beklenen yağışların su baskınları ve sel tehlikesine yol açabileceği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ