Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MEB'den Yalçındağ'ın eleştirilerine cevap

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın bugün yaptığı konuşmada eleştirdiği, Antalya'da yapılan bir toplantıda söylendiği iddia edilen sözlerin ''bir sivil toplum kuruluşunun başkanına ait bulunduğunu, MEB ile ilgisi olmadığını'' bildirdi.

        Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

        ''TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın bugün Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 'İmam Hatip Liseleri dışındaki bütün liseleri ahlaksızlık yuvası olarak gören bir zihniyet milli eğitim camiası içinde hala kendine yer bulabiliyor' şeklindeki açıklaması üzerine yanlış anlaşılabileceği endişesiyle açıklama yapma gereği duyulmuştur.

        'Milli eğitim camiası' vurgusu, 'Milli Eğitim Bakanlığı' şeklinde algılanabilir. Şüphesiz ki, her kademe ve türden okulla ilgili sivil toplum örgütleri ve velilerimizin dolayısıyla eğitim camiası ile ilgisi vardır. Fakat eğitim sektörü etrafında oluşturulmuş sivil toplum örgütlerinin kurumsal veya yetkililerinin kişisel beyan ve davranışları eğitim camiasını değil kendilerini bağlar.

        Antalya'da bir toplantıda yapıldığı iddia edilen konuşmaların sahibi, bir sivil toplum kuruluşunun başkanıdır. Milli Eğitim Bakanlığı ile hiçbir ilgisi yoktur. Bakanlığımız personeli değildir.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ